Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 157 κρούσματα και δύο θάνατοι σε 24 ώρες

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 157 κρούσματα και δύο θάνατοι σε 24 ώρες Facebook Twitter
0

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 157 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10.134, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

Εξ αυτών, τα 2.078 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4448 (43.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σήμερα 35 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 51.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν δύο ακόμα θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα στα 262. Οι 93 (35.5%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ρεκόρ κρουσμάτων τον Αύγουστο

Η επιστροφή των εκδρομέων, ο αυξανόμενος αριθμός των διασωληνωμένων και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων αποτελούν παράγοντες ανησυχίας στην Ελλάδα που τον Αύγουστο σημείωσε απανωτά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Την 1η Αυγούστου, οι διασωληνωμένοι με Covid-19 στην Ελλάδα ήταν 10, αλλά στο μεσοδιάστημα ο αριθμός των βαριά ασθενών στις ΜΕΘ υπερτριπλασιάστηκε. 

Ο Νίκος Σύψας εκτίμησε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, καθώς τότε θα φανούν τα αποτελέσματα της επίδρασης του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και καταγράφηκε το μεγαλύτερο κύμα αδειούχων του καλοκαιριού.

Προβληματισμός επικρατεί και από τη «σιωπηλή» διασπορά του ιού από νέους ενώ σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να τηρούν όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές, ο κ. Σύψας τόνισε τη σημασία του αυτοπεριορισμού. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM