Απεργία την Πρωτομαγιά

Σακελλαροπούλου προς Τουρκία: «Δεν μας πτοείτε» - Το μήνυμα του Μητσοτάκη

Σακελλαροπούλου προς Τουρκία: «Δεν μας πτοείτε» - Το μήνυμα του Μητσοτάκη Facebook Twitter
Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγιάσο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας - EUROKINISSI
0

Μήνυμα ότι η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότατα «δεν μας πτοούν», έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Μυτιλήνη, όπου βρέθηκε σήμερα για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Έχουμε απόλυτο σεβασμό στις αρχές του διαλόγου και της καλής γειτονίας και σύμμαχό μας το διεθνές δίκαιο. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους εταίρους μας και αξιοποιούμε όλες τις δυνατές διπλωματικές οδούς» τόνισε η ΠτΔ μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγιάσο Λέσβου και συμπλήρωσε: «Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μας πτοούν. Αντίθετα, την απομονώνουν διεθνώς, καθώς γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητή η ορθότητα των θέσεών μας. Η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και αποτρεπτικής ισχύος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και έτσι θα παραμείνει».

Σακελλαροπούλου προς Τουρκία: «Δεν μας πτοείτε» - Το μήνυμα του Μητσοτάκη Facebook Twitter
Εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αγιάσο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας - EUROKINISSI

Η κ. Σακελλαροπούλου έκανε επίσης λόγο για «οφειλή όλων μας» στις ένοπλες δυνάμεις «που με αυταπάρνηση και ετοιμότητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της πατρίδας», ενώ αναφέρθηκε και στο «δυσανάλογο βάρος» που επωμίστηκαν τα νησιά στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, σημειώνοντας παράλληλα πως «Οι νησιώτες μας επέδειξαν ευθύνη και αλληλεγγύη, σε καιρούς δύσκολους. Διαφυλάξαμε, στον Έβρο και το Αιγαίο, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, όχι μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης».

Μητσοτάκης: «Μας περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο»

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος μας βρίσκει όλους σε φυσική απόσταση μεταξύ μας. Όμως, ενωμένους όσο ποτέ» τονίζει στο μήνυμά του για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα αισιοδοξίας για «την επόμενη μέρα».

Ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή όλων στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, λέγοντας ότι υποδεχόμαστε αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο «μαζί αλλά και ο καθένας ξεχωριστά: Φοράμε τη μάσκα μας. Δεν συνωστιζόμαστε. Και τηρούμε τις οδηγίες των γιατρών και της Πολιτείας. Γιορτάζουμε την Παναγία, προστατεύοντας την ζωή μας και την υγεία του διπλανού μας».

Σακελλαροπούλου προς Τουρκία: «Δεν μας πτοείτε» - Το μήνυμα του Μητσοτάκη Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός στην Ιερά Μονή Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων - EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις λέγοντας «καθώς τιμούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται τα εθνικά μας δίκαια» ενώ αναφορά έκανε και στα Σώματα Ασφαλείας, συμπληρώνοντας πως «Και, δίπλα στην κοινωνία, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αγρυπνούν για τη δική μας ασφάλεια. Τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη».

«Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Και δίνουμε, με πειθαρχία και σοβαρότητα, την μάχη να μείνουμε υγιείς στον δρόμο της προόδου» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Επιστρέφουμε και προσέχουμε! Γιατί μας περιμένει ένα απαιτητικό φθινόπωρο. Που όμως είναι στο χέρι μας να το μετατρέψουμε σε άνοιξη ευημερίας. Σε αφετηρία μιας νέας εποχής ελπίδας για ολόκληρη τη χώρα. Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε όλους. Με υγεία, δύναμη και ευθύνη!»

Σακελλαροπούλου προς Τουρκία: «Δεν μας πτοείτε» - Το μήνυμα του Μητσοτάκη Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός στην Ιερά Μονή Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων - EUROKINISSI

Τσίπρας: «Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε χρειαζόμαστε κουράγιο»

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της» αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν».

«Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!», καταλήγει το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γεννηματά: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

«Μακρινή μητέρα, ρόδο μου αμάραντο... γράφει ο ποιητής. Παναγία, μάνα, Ελλάδα. Η σημερινή γιορτή βρίσκει τον Ελληνισμό να παλεύει σε τόσα μέτωπα, αλλά θα αντέξουμε. Η μητρική αγκαλιά δίνει δύναμη, ελπίδα, αισιοδοξία. Εμψυχώνει και γαληνεύει» αναφέρει στο μήνυμά της για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφη Γεννηματά.

«Αυτές τις ώρες η σκέψη μας είναι στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, στους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε όλους εκείνους που δοκιμάζονται σκληρά και στους νέους που αγωνιούν για το αυτονόητο, να ζήσουν ελεύθερα και καλύτερα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά» συμπληρώνει στο μήνυμά της η κ. Γεννηματά.

Το Tweet του Νίκου Δένδια 

«Μεγάλη γιορτή σήμερα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Φέτος ας τιμήσουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου με κατάνυξη, αλλά και με ασφάλεια, με τη σκέψη μας σε όσους προασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα σε θάλασσα, ξηρά και αέρα. Θερμές ευχές στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες» έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ