Σύψας: Ένα βήμα πριν το δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Τα πιο αυστηρά μέτρα είναι στο «τραπέζι»

Σύψας: Ένα βήμα πριν το δεύτερο κύμα κορωνοϊού - Τα πιο αυστηρά μέτρα είναι στο «τραπέζι» Facebook Twitter
Ο Νίκος Σύψας για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού - ΕΡΑ
0

Για την νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα μέτρα που εξετάζονται, αλλά και τη σημασία τήρησης των μέτρων μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας.

«Βρισκόμαστε σε αυτό που λέμε 'κόκκινο συναγερμό'. Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση ως δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση. Δεν επιτρέπεται χαλάρωση, συνωστισμοί και δεν επιτρέπεται να νομίζουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε. Είναι σαν να πατάμε σε ένα λεπτό πάγο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να σπάσει» τόνισε ο κ. Σύψας μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής όρισε ως βασικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά ενός δεύτερου κύματος τα δεκάδες κρούσματα ημερησίως, τις διαρκείς εισαγωγές στο νοσοκομείο και τους διασωληνωμένους ασθενείς. 

Ο κ. Σύψας έκανε αναφορά στη σημασία της χρήσης μάσκας και τήρησης αποστάσεων: «Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται. Αν δεν τηρούμε το μέτρο της απόστασης θα έχουμε προβλήματα. Η μάσκα είναι συμπληρωματικό στοιχείο της απόστασης. Αν σήμερα προσπαθήσουμε όλοι οι Έλληνες και κρατάμε τις αποστάσεις και φοράμε τη μάσκα, θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας. Θα έχουμε ένα πολύ καλό Αύγουστο. Δεν είναι αργά»


Ο κ. Σύψας είπε ότι παρατηρείται αύξηση της διασποράς στους νέους ανθρώπους. Ενώ, αναφερόμενος σε εκ νέου λήψη πρωτοβουλιών για την ανάσχεση της εξάπλωσης, τόνισε πως ήδη βρίσκονται στο «τραπέζι» τα πιο αυστηρά μέτρα, για την περίπτωση που συνεχιστεί η αυξητική καμπύλη της επιδημίας, αν και δεν θα χρειαστεί να ληφθούν όπως είπε, αν όλοι κατανοήσουμε τον κίνδυνο. «Δε θέλω ούτε να τα συζητήσω. Δεν είναι σωστό μέσα στον Αύγουστο να λάβουμε μέτρα που θα έχουν πολύ κακό αντίκτυπο στην οικονομία της Ελλάδας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM