Απαγωγή μαθήτριας: Η 33χρονη υποστηρίζει πως πήρε το παιδί «για να το φιλοξενήσει και να το φροντίσει»

Απαγωγή μαθήτριας: Η 33χρονη υποστηρίζει πως πήρε το παιδί «για να το φιλοξενήσει και να το φροντίσει» Facebook Twitter
0

Η γυναίκα που κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για την απαγωγή και τον βιασμό μιας 10χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζει - διά του δικηγόρου της - πως ήθελε απλώς «να την φιλοξενήσει και να την φροντίσει». 

Ο συνήγορός της, Βασίλης Νουλέζας, δήλωσε έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ότι η 33χρονη «δεν δέχεται τις κατηγορίες της αρπαγής και του βιασμού και «πραγματική πρόθεση» της πελάτισσας του για την ανήλικη ήταν «να την φιλοξενήσει, να την φροντίσει και να την περιποιηθεί, γιατί ήταν ατημέλητη». 

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση η εισαγγελέας Γεσθημενη Χατζηπαρασίδου άσκησε χθες ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση σε ανήθικες ασχολίες, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο , παραγωγή πορνογραφικού υλικού και έκθεση και προμήθεια ναρκωτικών για ιδία χρήση.

  

Το κορίτσι είχε εξαφανιστεί το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης και βρέθηκε το Σάββατο το πρωί, αλλά ο δικηγόρος της κατηγορουμένης υποστήριξε σήμερα πως για το αδίκημα της αρπαγής, «για να έχουμε το υποκειμενικό στοιχείο» θα  έπρεπε να έχει αρπαχθεί χωρίς τη θέλησή της, «είτε με πειθώ, είτε με απειλές, είτε με πίεση ή άλλου μέσου» που θα περιόριζε την ελευθερία της.

Ο συνήγορος πρόσθεσε πως το μόνο αδίκημα που δέχεται η εντολέας του είναι αυτό της ασέλγειας αλλά έσπευσε να προσθέσει πως η γυναίκα «παραδέχτηκε ότι την χάιδεψε όπως χαϊδεύεις ένα παιδάκι που το αγαπάς». Παράλληλα ισχυρίστηκε πως η «σεξουαλική προτίμηση και κατεύθυνση» της κατηγορούμενης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με ανήλικα παιδιά. 

Για το ηρεμιστικό και τα ναρκωτικά


«Το κοριτσάκι δεν ζήτησε να φύγει, έκλαιγε και ανησυχούσε. Της έδωσε φαγητό, την έβαλε να κοιμηθεί και τότε έκανε το πρώτο σφάλμα για το οποίο είναι μετανιωμένη, της έδωσε νομίμως χορηγηθέν ηρεμιστικό για να απαλύνει τον πόνο και να κοιμηθεί» και «έκανε χρήση ελάχιστης ποσότητας ναρκωτικής ουσίας».

Παραδέχθηκε «με πολύ ευθύτητα και ειλικρίνεια ότι το προηγούμενο διάστημα εξεδίδετο και άλλωστε είχε ερωτικό σύντροφο, δεν είχε χρεία να συνάψει μία ερωτική σχέση με μία ανήλικη κοπέλα», υποστήριξε ο δικηγόρος που υποστήριξε πως η γυναίκα είχε άριστη σχέση με την οικογένεια. «Επειδή είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού επτά ετών είχαν φιλική σχέση και τα παιδιά.»

Ερωτηθείς γιατί έφυγε από το σπίτι της μετά την απελευθέρωση της ανήλικης, ο συνήγορος απάντησε ότι η 33χρονη, όταν αντελήφθη ότι καταζητείται και ότι έχει δηλωθεί η εξαφάνιση της ανήλικης «πανικοβλήθηκε».

Κατά τον ίδιο, «από τη στιγμή που καταζητείται και διώκεται για σοβαρά αδικήματα», η εντολέας του «πανικοβάλλεται και προσπαθεί να εγκαταλείψει την οικία στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Ταξιδεύει στον νομό Πιερίας, νοικιάζει ένα δωμάτιο για λίγες ημέρες μέχρις ότου ηρεμίσει και μπορέσει να επικοινωνήσει με έναν συνήγορο για όλες αυτές τις βαριές κατηγορίες. Αντιλαμβανόμενη τον θόρυβο και την μεγάλη προβολή και δημοσιότητα της υπόθεσης, προσπαθεί να βρει ένα καταφύγιο».

Η γυναίκα εντοπίστηκε στην παραλία Κατερίνης. Οι συμμαθητές της κοπέλας που την είχαν δει να φεύγει με την γυναίκα είχαν καταθέσει στις αρχές πως πρόκειται για μία κοκκινομάλλα γυναίκα. Ωστόσο βρέθηκε από τις αρχές με ξυρισμένο κεφάλι. Το διαμέρισμα όπου κρατείτο η μαθήτρια βρισκόταν σε δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, λίγα μέτρα από το πρατήριο βενζίνης όπου εντοπίστηκε. Στην πόρτα ασφαλείας του διαμερίσματος υπάρχουν τα σημάδια από τη Σήμανση.

Ο δικηγόρος της είπε πως η εντολέας του δεν έχει ποινικό παρελθόν και το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή της ήταν για να πληρώσει μια σχολή μαγειρικής. Πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί στον ανακριτή την Δευτέρα. 

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ