Άδειες καρέκλες στις πλατείες - Σήμερα η διαμαρτυρία για τα εστιατόρια, καφέ και μπαρ

Άδειες καρέκλες στις πλατείες - Σήμερα η διαμαρτυρία για τα εστιατόρια, καφέ και μπαρ Facebook Twitter
0

Σήμερα το βράδυ, ο κλάδος εστίασης της Ελλάδας θα συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία «άδειες καρέκλες» ζητώντας μέτρα για το οικονομικό πλήγμα που δέχθηκε λόγω πανδημίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων γνωστοποίησε ότι θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση διαμαρτυρίας «άδειες καρέκλες» («empty chairs»), η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00 σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.

Τις εκδηλώσεις θα υλοποιήσουν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι. Η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί απόψε στην πλατεία Συντάγματος με την τοποθέτηση άδειων καρεκλών.

Η διαμαρτυρία αποτελεί μια συμβολική βουβή πράξη του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, την οποία θα υλοποιηθεί από την ΠΟΕΣΕ, χωρίς την παρουσία των ανθρώπων του κλάδου. Αίτημα είναι η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης.

Ο Σύλλογος Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας Σκεανα αναφέρει:

Η εστίαση διαμαρτύρεται συμβολικά την Τετάρτη 06/05/2020 στις 20:00 , ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, με μια πρωτότυπη εκδήλωση -διαμαρτυρία, ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των ανθρώπων της εστίασης κ του τουρισμού, EMPTY CHAIRS -ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.


Πρόκειται για μια δράση που έχει λάβει ήδη πολύ μεγάλη δημοσιότητα σε πανελλαδικό επίπεδο καθώς συμμετέχει όλη η εστίαση της χώρας, από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τον Έβρο και την Κρήτη έως την Κέρκυρα και την Λέρο.
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ;


#menoumeoloimazi
#emptychairs
#coronavirus2020
Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΕΙ

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή υπουργών, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και των επιτελικών στελεχών του τραπεζικού συστήματος. Σε αυτή ο πρωθυπουργός τόνισε για την εστίαση ότι «εφόσον συνεχίσουμε να πηγαίνουμε όπως έχουμε κινηθεί τον τελευταίο μήνα, ως προς τα επιδημιολογικά δεδομένα, το άνοιγμα της εστίασης με αυτές τις προϋποθέσεις την 1η Ιουνίου είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως εφικτό».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ