Διαζύγια εν μέσω καραντίνας: Στη Θεσσαλονίκη «βιάζονται να πάρουν στα χέρια τους το χαρτί»

Διαζύγια εν μέσω καραντίνας: Στη Θεσσαλονίκη «βιάζονται να πάρουν στα χέρια τους το χαρτί» Facebook Twitter
0

Η προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων έχει «παγώσει» αναρίθμητα διαζύγια, με αρκετούς ενδιαφερόμενους να εκφράζουν την επιθυμία τους για άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών που εκκρεμούν.

Καθώς όμως οι εβδομάδες κυλούν και η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιστροφή στην κανονικότητα, όλο και περισσότεροι δικηγόροι δέχονται κλήσεις από άνδρες και γυναίκες που ζητούν να μάθουν πώς μπορεί να λυθεί ο γάμος τους, το συντομότερο δυνατό, μετά το άνοιγμα των δικαστηρίων.

«Μας τηλεφωνούν πελάτες και μας ρωτούν πώς μπορούν να κινηθούν οι διαδικασίες. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες ή τα ζητήματα που τον απασχολούν, μας ρωτά εάν υπάρχει κανένα "παραθυράκι" στο νόμο για να κάνει τη δουλειά του. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καθώς όλα εξακολουθούν και είναι "παγωμένα". Περιμένουμε κι εμείς τις εξελίξεις και τη σταδιακή επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δικηγόρος Σοφία Νανούση.

Όπως εξηγεί, όλο αυτό το διάστημα έχουν ματαιωθεί υποθέσεις για επιμέλεια τέκνων καθώς και για έκδοση αιτήσεων διαζυγίων ανεξαρτήτως αιτίας. «Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε αναμονή. Υπάρχουν και υποθέσεις που αναβλήθηκαν. Πελάτισσα είχε δικαστήριο την 1η Απριλίου για την επιμέλεια των τέκνων. Τώρα, περιμένει να ανοίξουν τα δικαστήρια για να κάνει αγωγή επιμέλειας και σε δεύτερο χρόνο το διαζύγιο», προσθέτει η κα Νανούση.

Οι δικηγόροι αναμένουν τώρα τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης ώστε, μόλις ανοίξουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία, να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίων των πελατών τους. 

Αυξημένο ενδιαφέρον στη Θεσσαλονίκη

 

Έντονο είναι το ενδιαφέρον και αρκετών πολιτών της Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν να δηλώσουν στο ληξιαρχείο του δήμου το διαζύγιό τους, τελειώνοντας με τις εκκρεμότητες.

«Φαίνεται πως βιάζονται να έχουν στα χέρια τους το τελικό χαρτί λύσης γάμου παρά τα απαγορευτικά μέτρα του κορωνοϊού. Βλέπουμε μεγάλη προσέλευση στο ληξιαρχείο, ενώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα εάν καθυστερήσουν και πάρουν τη λύση του γάμου τους έναν ή δύο μήνες αργότερα», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ενδεικτικό είναι πως από την 1η Μαρτίου μέχρι σήμερα, 43 δημότες επικοινώνησαν με το δημαρχιακό μέγαρο προκειμένου να δηλώσουν στις αρμόδιες αρχές το τελικό στάδιο της λύσης του γάμου τους και να λάβουν στα χέρια τους το χαρτί. Σύμφωνα με τους αρμόδιους του ληξιαρχείου το ποσοστό είναι σχετικά μεγάλο, αν συνυπολογίσει κανείς πως πέρυσι, και χωρίς καραντίνα, είχαν δεχθεί αιτήματα από 70 ενδιαφερόμενους. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM