Κορωνοιός: Εξιτήριο για τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα - Η 38χρονη και ο γιος της από τη Θεσσαλονίκη

Κορωνοιός: Εξιτήριο για τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα - Η 38χρονη και ο γιος της από τη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
0

Έλαβαν εξιτήριο και είναι πλέον σπίτι τους η 38χρονη από την Θεσσαλονίκη και ο γιος της που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και καταγράφηκαν ως τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα.

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ (ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στη χώρα) όταν βρέθηκε θετική σε τεστ ανίχνευσης δύο μέρες μετά την επιστροφή της από επαγγελματικό της ταξίδι στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Τόσο η μητέρα που καταγράφηκε ως το πρώτο κρούσμα στην χώρα όσο και το παιδί της -όπως αναφέρθηκε από τους θεράποντες γιατρούς- εμφάνισαν καθ όλη την διάρκεια της νοσηλείας τους ήπια συμπτώματα.

Σήμερα, αρνητικοί πλέον στα τεστ για τον κορωνοϊό πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς συμπληρώθηκαν οι 14 ημέρες νοσηλείας που προβλέπονται στους ασθενείς σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΧΕΠΑ τους δόθηκαν σχετικές οδηγίες που αφορούν ένα χρονικό διάστημα παραμονής λίγων ημερών στο σπίτι τους έτσι όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο του ΠΟΥ ενώ τα ευχάριστα νέα για τους πρώτους δύο ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ Σωτήρης Τσιόδρας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ