Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Τον Απρίλιο η κλιμάκωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Τον Απρίλιο η κλιμάκωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Την εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός στην Ελλάδα αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στον Απρίλιο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. 

Αναφερόμενος στα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος χαρακτήρισε τον Απρίλιο ως έναν «σκληρό μήνα» καθώς αναμένεται με επιδημιολογικούς, και με επιστημονικούς να κλιμακωθεί η επιδημία. «Πρέπει να περάσουμε σε μία φάση άμβλυνσης, πρέπει να αμβλύνουμε το κύμα της επιδημίας ώστε να μπορέσει το σύστημα υγείας να ανταποκριθεί και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και από τον πληθυσμό γενικότερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

Σε ότι αφορά την Ιταλία, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με τη διάδοση του κορωνοϊού και προς το παρόν μπορούν να γίνουν μόνο υποθέσεις εργασίας. «Η επιδημιολογία σου δίνει ένα εργαλείο για να περιορίσεις της πιθανότητες, όχι να τις εκμηδενίσεις», ανέφερε σε άλλο σημείο ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ. 

«Ο ιός αυτός δεν είναι φονικός, φονικός ιός είναι ο ιός της ευλογιάς που είχε 90% θνητότητα. Αυτός ο ιός έχει θνητότητα 2-3% με βάση τα στοιχεία που έχουμε, δεν είναι φονικός ιός. Οι περισσότεροι οι οποίοι θα νοσήσουν θα αναπτύξουν συμπτώματα ενός απλού κρυολογήματος ή ακόμα και τίποτα, το 70-80% θα είναι έτσι. Το 20% όμως θα αναπτύξει σοβαρότερα συμπτώματα, κάποιοι εξ αυτών θα κάνουν πνευμονία, κάποιοι θα κάνουν βαριά πνευμονία, κάποιοι θα κάνουν βαρύτατη πνευμονία θα διασωληνωθούν, κάποιοι θα καταλήξουν», σημείωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος κάνοντας λόγο για έναν νέο ιό και για νέους ασθενείς που δεν έχουν αλληλεπιδράσει στο παρελθόν. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Ελλάδα / Σεισμός 4,1R στην Κεφαλονιά- Γκανάς: «Δεν μας ανησυχεί- Πρέπει να περιμένουμε»

Δύο ισχυροί σεισμοί 3,9 και 4,1 Ρίχτερ σε λίγες ώρες στην Κεφαλονιά - «Να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανησυχία» επισημαίνει στη LiFO ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Αθανάσιος Γκανάς
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ