Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιόνια - Πότε θα εκδηλωθεί

Νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χιόνια - Πότε θα εκδηλωθεί Facebook Twitter
Eurokinissi - ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
0

Καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αλλά και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού κατά τις επόμενες μέρες.

Βάσει των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το νέο κύμα κακοκαιρίας θα κορυφωθεί στην Πέμπτη και την Παρασκευή. 

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν. Από το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Παρασκευή

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, στα ορεινά χιονοπτώσεις και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Αιγαίο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σάββατο

Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νοτιοανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κυριακή

Στα δυτικά και βόρεια γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ