ΕΛΣΤΑΤ: Περισσότεροι τουρίστες φέτος στη χώρα μας, αλλά έμειναν λιγότερες μέρες

ΕΛΣΤΑΤ: Περισσότεροι τουρίστες φέτος στη χώρα μας, αλλά έμειναν λιγότερες μέρες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μεγαλύτερη κίνηση στα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ της χώρας καταγράφηκε για φέτος, αλλά οι επισκέπτες έμειναν λιγότερες μέρες, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με την έρευνα κίνησης καταλυμάτων ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ της ΕΛΣΤΑΤ, οι αφίξεις ανήλθαν σε 19.324.078, αυξημένες κατά 18.991 έναντι των 19.305.087 το 9μηνο πέρυσι.

Αντίθετα, οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 80.966.575, μειωμένες κατά 645.947 έναντι των 81.612.522 πέρυσι. Το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων και διανυκτερεύσεων στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ αναλογεί σε αλλοδαπούς, δηλαδή το 75% του συνόλου των αφίξεων και το 85,4% του συνόλου των διανυκτερεύσεων. Η μέση διαμονή ανά άτομο στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ ανήλθε σε 4,2 διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα, η μέση διαμονή των αλλοδαπών ήταν 4,8 διανυκτερεύσεις, ενώ των Ελλήνων 2,4 διανυκτερεύσεις.

Η πληρότητα κλινών στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (πλην των κάμπινγκ), η οποία υπολογίζεται από το σύνολο των διανυκτερεύσεων σε σχέση με τις κλίνες που λειτούργησαν, ανήλθε σε 55,4% το 9μηνο εφέτος, έναντι 57,4% του αντίστοιχου διαστήματος του 2018.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM