ΕΛ.ΑΣ.: Χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΕΛ.ΑΣ.: Χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός για την επέτειο του Πολυτεχνείου Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Επί ποδός ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου θα βρεθούν 5.000 αστυνομικοί με τους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής να μην κρύβουν τον προβληματισμό τους για το πώς θα εξελιχθούν οι φετινές εκδηλώσεις και η νύχτα μετά.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για συνάντηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.  με πρυτάνεις της Νομικής Σχολής, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και του Πολυτεχνείου για να συζητήσουν τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο αυτό ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Ήδη από την ΕΛ.ΑΣ. έχει ληφθεί απόφαση να περιφρουρηθούν όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ενώ έχουν δοθεί εντολές για αυστηρά μέτρα προστασίας των αστυνομικών τμημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν επιστρατευθεί 5.000 αστυνομικοί ενόψει της πορείας και των συγκεντρώσεων του Πολυτεχνείου, ενώ μεταφέρονται και οχτώ διμοιρίες τον ΜΑΤ από την περιφέρεια.

Η αστυνομία δεν αποκλείει περιφερειακά χτυπήματα σε τμήματα οπότε και αυξάνει τα μέτρα προστασίας απομακρύνοντας τα υπηρεσιακά οχήματα αλλά και αυξάνοντας τις σκοπιές. 

Ειδικότερα, η πλατεία και οι ταράτσες κτηρίων στα Εξάρχεια αναμένεται να μετατραπούν σε πεδίο μάχης. Καθώς τα δυο αυτά σημεία είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drone αναμένεται να δίνουν συνεχώς εικόνα από τα συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ακόμα, εντονότεροι θα είναι οι προέλεγχοι στους σταθμούς του μετρό.

Πάντως, μόλις θα ξεκινήσει η πορεία, αστυνομικές δυνάμεις θα την πλαισιώσουν ενώ πιο αυστηρή θα είναι η πλαισίωση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών. Μηδενική ανοχή θα υπάρξει στα άτομα που θα επιχειρήσουν καταστροφές περιουσιών ενώ οι εντολές είναι σαφής για την προστασία καταστημάτων.

Τα δημόσια κτήρια στο κέντρο της Αθήνας θα προστατεύονται από το προηγούμενο βράδυ ενώ παρατηρητές θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία για να δίνουν εικόνα της κατάστασης αλλά και υπόπτων ατόμων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM