Στη Σαμοθράκη το «Andros Jet» - Ξεκινά από το βράδυ δρομολόγια

Στη Σαμοθράκη το «Andros Jet» - Ξεκινά από το βράδυ δρομολόγια Facebook Twitter
0

Λύση στο θέμα του αποκλεισμού της Σαμοθράκης λόγω των καιρικών συνθηκών επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Ναυτιλίας με το «Andros Jet» να ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης τα δρομολόγια για την αποσυμφόρηση του νησιού. 

Πολυήμερη ταλαιπωρία

Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στο νησί λόγω των προβλημάτων με πλοία της γραμμής σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες. Όλα ξεκίνησαν στις 6 Αυγούστου, όταν το πλοίο Σάος ΙΙ, που εκτελούσε τα δρομολόγια της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του και κρίθηκε αναγκαίο να επισκευαστεί. Έτσι, την γραμμή εξυπηρετούσε μόνο το επιβατηγό Ζέφυρος, το οποίο δεν μπορεί να μεταφέρει οχήματα.

Την Παρασκευή, κατόπιν κινητοποίησης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, δρομολογήθηκε στη γραμμή το επιβατηγό οχηματαγωγό Αζόρες Εξπρές. Ωστόσο, την Δευτέρα, έγινε γνωστό ότι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το Αζόρες Εξπρές δεν μπόρεσε να προσεγγίσει χθες το λιμάνι της Σαμοθράκης με αποτέλεσμα την παράταση της ταλαιπωρίας για τους επιβάτες. Μάλιστα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του Αζόρες Εξπρές έστειλε έγγραφο στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ζητώντας την ακύρωση των δρομολογίων καθώς ήταν αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου λόγω ελλιπών λιμενικών εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω ενέργειες:

Το ταχύπλοο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Andros Jet», της εταιρείας «SeaJets» θα καλύψει άμεσα τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης.

Το πλάνο της εμπλοκής του παραπάνω σκάφους, ως τώρα, διαμορφώνεται ως εξής:

- Το πλοίο αναχωρεί από τη Νάξο Τετάρτη 14 Αυγούστου, στις 12.00 περίπου το μεσημέρι και αναμένεται να καταπλεύσει -πρώτα- στο λιμάνι της Σαμοθράκης στις 22.00 το βράδυ της ίδιας μέρας (14 Αυγούστου).

- Από το λιμάνι της Σαμοθράκης θα εκτελέσει άμεσα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα κάνει ένα ακόμη μεταμεσονύκτιο δρομολόγιο προς την Σαμοθράκη.

- Την επόμενη μέρα Πέμπτη 15 Αυγούστου, το πλοίο θα εκτελέσει όσα δρομολόγια απαιτούνται ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Σαμοθράκη.

Το «Andros Jet» έχει μήκος 61 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 36 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ιδιωτικής χρήσης οχήματα. Το συγκεκριμένο σκάφος δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά οχήματα.

Όσον αφορά την τροφοδοσία του νησιού το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης εξασφάλισαν την άμεση δρομολόγηση του οχηματαγωγού πλοίου (ανοικτού τύπου - ferry boat) «Άναξ» για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.

Το εν λόγω πλοίο αναμένεται μόλις ολοκληρώσει όλες τις αναγκαίες προεργασίες, πιθανότατα αύριο 14 Αυγούστου, να καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να παραλάβει φορτηγά οχήματα με προορισμό την Σαμοθράκη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM