Σεισμός

Μάνη: Άνδρας «στόλιζε» το σπίτι του με αρχαίους αμφορείς

Μάνη: Άνδρας «στόλιζε» το σπίτι του με αρχαίους αμφορείς Facebook Twitter
Φωτογραφία Ελληνική Αστυνομία
0

Δύο αρχαίους αμφορείς των προ-ελληνιστικών χρόνων βρήκε η αστυνομία στο σπίτι ενός 67χρονου στη Μάνη

Ο άνδρας συνελήφθη χθες από την ΕΛ.ΑΣ και αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 67χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τους δύο οξυπύθμενους αμφορείς που χρονολογούνται από τα προ ελληνιστικά - ρωμαϊκά χρόνια.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», οι αστυνομικοί του τμήματος Γυθείου πληροφορήθηκαν ότι ο δράστης στόλιζε το σπίτι του με αρχαία αντικείμενα που είχαν περιέλθει στην κατοχή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. 

Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» θα αποσταλούν στην αρμόδια υπηρεσία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το αστυνομικό τμήμα Γυθείου.

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM