Πώς πάρθηκε η απόφαση να βάλει η Nike μπασκέτα στον Όλυμπο για τον Αντετοκούνμπο - To επίσημο έγγραφο

Πώς πάρθηκε η απόφαση να βάλει η Nike μπασκέτα στον Όλυμπο για τον Αντετοκούνμπο - To επίσημο έγγραφο Facebook Twitter
Πώς η Nike τοποθέτησε μπασκέτα στον Όλυμπο για τον Αντετοκούνμπο - To επίσημο έγγραφο στη Διαύγεια
2

Όταν το εντυπωσιακό βίντεο με την μπασκέτα σε κορυφή του Ολύμπου για τον MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο κυκλοφόρησε, όλοι αναρωτήθηκαν πώς στήθηκε η επιχείρηση για ένα τέτοιο πρότζεκτ από τη Nike.

Λίγο μετά, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες που έσβηναν και την τελευταία αμφιβολία πως ίσως το βίντεο να ήταν αποτέλεσμα εφέ. Η μπασκέτα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο σημείο, μόλις εφτά μέτρα κάτω από την κορυφή του Μύτικα (2.918 μέτρα).

Πώς πάρθηκε η απόφαση να βάλει η Nike μπασκέτα στον Όλυμπο για τον Αντετοκούνμπο - To επίσημο έγγραφο Facebook Twitter

Σε σποτ που δημιούργησε και έδωσε στη δημοσιότητα η Nike, ακούγονται ιαχές με το όνομά του: «Γιάννης, Γιάννης» ενώ η κάμερα πλησιάζει στο βουνό και διακρίνεται μία μπασκέτα, η οποία φέρει το μήνυμα: «Η μοίρα μπορεί να σε ξεκινήσει από τα χαμηλά, τα όνειρα μπορούν να σε φέρουν στην κορυφή».

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο στη Διαύγεια, η Nike είχε σχεδιάσει και ζητήσει άδεια για το πρότζεκτ από τον Μάιο. Αποκαλύπτεται επίσης πως η μπασκέτα έμεινε στο βουνό μόλις 24 ώρες και πως η εταιρεία έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην γίνει καμία παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον και να διασφαλιστεί πως δεν γίνει επέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο στο φυσικό τοπίο και στο έδαφος του όρους.

 

Τι αναφέρει η απόφαση και το σκεπτικό για την μπασκέτα στον Όλυμπο:

Στο Λιτόχωρο σήμερα την 16 η του μηνός Μαΐου του έτους 2019 ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 10:00, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία του Φορέα ύστερα από την με αρ. πρωτ. 360/9-5-2019 γραπτή πρόσκληση του Προέδρου του, που επιδόθηκε σε κάθε μέλος του Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρ. 5, παρ. 5 Ν. 4519/2018 (ΦΕΚ 25/Α'/20-2-2018).


Θέμα 6o: Απόφαση Δ.Σ. περί αιτήματος "Installation Antetokounmpo" της Εταιρείας «Υard Project EΠΕ» για τοποθέτηση μπασκέτας στον Όλυμπο με σκοπό τη φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση και αναμετάδοσή της στα παγκόσμια μέσα.

Εισηγήτρια: Νασοπούλου Θέμις – Ξεναγός

Εισηγούμενη το θέμα η κα. Νασοπούλου είπε:

«Η Εταιρεία Yard Project EΠΕ εκ μέρους της εταιρείας ΝΙΚΕ με το από 4-1-2019 αίτημά της με θέμα «Ιnstallation Antetokounmpo» ζητά την τοποθέτηση μπασκέτας σε σημείο του Ολύμπου, το οποίο θα υποδείξει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, για 24 ώρες, με σκοπό τη φωτογράφιση, βιντεοσκόπησή της με φόντο τον Όλυμπο, ώστε να προβληθεί στα παγκόσμια μέσα και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους νέους, καθώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όπως αναφέρεται στην επιστολή τους «αποτελεί είδωλο και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους που ασχολούνται με τον αθλητισμό...».


Επιπρόσθετα στην εν λόγω επιστολή τους αναφέρονται τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επικοινωνήσουμε μία δράση που προτείνει να πραγματοποιήσει η εταιρεία ΝΙΚΕ τον Ιούνιο 2019 με αφορμή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του από τα γήπεδα της Ελλάδας στο NBA.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί είδωλο και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους που ασχολούνται με τον αθλητισμό, όχι μόνο για τις εξαιρετικές αθλητικές του ικανότητες και επιδόσεις αλλά και για το ήθος και τις αξίες που πρεσβεύει με τους λόγους και τις πράξεις του. ο Γιάννης, όπως δείχνει η μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του, θα ανακηρυχθεί και σε MVP του αμερικανικού πρωταθλήματος, ένας σπουδαίος τίτλος που πρώτη φορά θα κατακτηθεί από κάποιον Έλληνα.

Στόχος της NIKE είναι να εμπνεύσει κάθε παιδί με την ιστορία του Γιάννη για να γίνει καλύτερος αθλητής, καλύτερος άνθρωπος και να συνδέσει τους νέους με τον αθλητισμό και τις αξίες που προάγει, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλο τον κόσμο.

Τον Φεβρουάριο 2017, στο γήπεδο που έπαιζε μπάσκετ όταν ήταν μικρός, δημιουργήσαμε ένα μεγάλο graffiti με την εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, για να τιμήσουμε την πρώτη συμμετοχή του σε αγώνα επίδειξης NBA All-Star. Οι εικόνες και το σχετικό video του graffiti έκαναν τον γύρο του κόσμου και προβλήθηκαν στα παγκόσμια μέσα (CNN, ESPN κτλ).


Για όλους τους παραπάνω λόγους, θα θέλαμε να ερευνήσουμε την πιθανότητα τοποθέτησης μίας μπασκέτας σε κάποιο σημείο του Ολύμπου, ιδανικά σε κάποιο πλάτωμα σε μεγάλο υψόμετρο με καλή προοπτική προς τον 'Θρόνο του Δία'.


Στην συνοδεύουσα παρουσίαση μπορείτε να δείτε κάποιες από τις αρχικές προτάσεις σχετικά με την αισθητική που θα θέλαμε να έχει η μπασκέτα.


Σχετικά με την εγκατάσταση και απεγκατάσταση της κατασκευής στον Όλυμπο, θέλουμε να τονίσουμε πως είναι προσωρινή και δεν σκοπεύουμε να επέμβουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο φυσικό τοπίο και στο έδαφος του όρους.

Η κατασκευή θα είναι αυτοστήρικτη με ανεξάρτητα βάρη και αντιριδώσεις που δεν θα αφήσουν κανένα ίχνος μετά την απομάκρυνσή τους από το σημείο.


Σκοπός της προσωρινής εγκατάστασής της μπασκέτας είναι να γίνει φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση της, ώστε το υλικό που θα προκύψει να αναμεταδοθεί στα παγκόσμια μέσα.


Για τον σκοπό αυτό θα χρειαστεί η μπασκέτα να παραμείνει στο σημείο για 24 ώρες. Σε όλα τα παραπάνω η βοήθειά σας θα μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.


Αρχικά θα θέλαμε να μας υποδείξετε τα σημεία στα οποία θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε την κατασκευή, καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε και τους φορείς οι οποίοι θα πρέπει να ενημερωθούν σχετικά με την ενέργεια.


Για την εκπόνηση όλων των εργασιών έχουμε αναθέσει στην εταιρεία YARD PROJECT ΕΠΕ να εργαστεί εκ μέρους μας και θα έρθουν σε δεύτερο χρόνο σε επικοινωνία μαζί σας, μόλις έχουμε την θετική σας απάντηση.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε σχετικά με τα όσα αναφέρουμε παραπάνω».

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλείται το Δ.Σ. να αποφασίσει επί του θέματος». Μετά τα παραπάνω και ύστερα από διαλογική συζήτηση η οποία ακολούθησε και περιλαμβάνεται στα πρακτικά.


ΤΟ Δ.Σ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Γνωμοδοτεί θετικά στο αίτημα της Εταιρεία Yard Project EΠΕ εκ μέρους της εταιρείας ΝΙΚΕ για τη διενέργεια φωτογράφισης και κινηματογράφησης στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.


2. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα δε θα προκαλέσει κάποια επιβάρυνση στην Προστατευόμενη Περιοχή, ενώ θα συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξή της.


3. Η παρούσα γνωμοδότηση είναι ανεξάρτητη από άδειες που τυχόν απαιτούνται από άλλες Υπηρεσίες.


4. Εγκρίνει την εγκατάσταση από την Εταιρεία Yard Project EΠΕ, σε σημείο που θα υποδείξει ο Φορέας Διαχείρισης, αυτοστήρικτης με ανεξάρτητα βάρη και αντιριδώσεις φορητής μπασκέτας (που δεν θα αφήσει κανένα ίχνος μετά την απομάκρυνσή της) για 24 ώρες με σκοπό τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση.

5. Μετά το πέρας των λήψεων, παρακαλούμε να αποστείλετε ψηφιακό αντίγραφο, για το αρχείο της Υπηρεσίας μας.
Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 41/16-5-2019

To έγγραφο στη Διαύγεια εδω

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και μένα μου έκανε εντύπωση πόσο αναλυτική ήταν και στην ουσία πόση συνεργασία και σεβασμό προς επίσημη δημόσια Αρχή και το περιβάλλον έδειχνε. Αλλά είναι να απορείς? Για την ΝΙΚΕ μιλάμε! Και την θέληση, και την οργάνωση αλλά και το χρήμα έχουν να κάνουν τέτοια "τρελά" πράγματα. Δεν μιλάμε για καμιά μικρή ελληνική τριτοδεύτερη εταιρια της αρπαχτής. Ωραία ιδέα πάντως. Και ξέρεις ε? Τα σκέφτηκαν όλα, είπαν αποκλείεται να πουν όχι και έρχεται μία άλλη Υπηρεσία (πχ Δασαρχείο που είναι αρκετά δυσκαμπτο) και τους ακυρώνει τα πάντα. Το λέω με βάση την εξής φράση (με την οποία ο Φορέας του Εθνικού Δρυμού διώχνει ευθύνες): "3. Η παρούσα γνωμοδότηση είναι ανεξάρτητη από άδειες που τυχόν απαιτούνται από άλλες Υπηρεσίες." Απορώ γιατί να υπάρχει βέβαια εξαρχής αυτό το ενδεχόμενο εφόσον ο καθαυτού Φορέας συμφωνεί.