Ανακαλείται η άδεια για το δεύτερο κτίριο στην Ακρόπολη - Ανακοίνωση από ΥΠΠΟ

Ανακαλείται η άδεια για το δεύτερο κτίριο στην Ακρόπολη - Ανακοίνωση από ΥΠΠΟ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακαλεί την έγκριση που είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2018 για ανέγερση πολυώροφου κτιρίου στην οδό Μισαραλιώτου, στην «σκιά» της Ακρόπολης. 

Η σχετική οικοδομική άδεια αφορά ένα από τα δύο κτίρια στου Μακρυγιάννη, τα οποία προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από κατοίκους της γύρω περιοχής αλλά και αρχιτέκτονες, εξαιτίας του μεγάλου ύψους τους και της μικρής απόστασης από το βράχο της Ακρόπολης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΠΟ, η έγκριση ανακαλείται επειδή «όπως διαπιστώθηκε κατόπιν της διενεργηθείσας αυτοψίας της ολομέλειας του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου [το κτίριο] δεν εντάσσεται αρμονικά στο υφιστάμενο δομημένο περιβάλλον του και θα προκαλέσει οπτική όχληση στα μνημεία και στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης».

Επίσης, η απόφαση του ΥΠΠΟ δόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία θα ορίζονταν ειδικοί όροι δόμησης για το διατηρητέο που βρίσκεται μέσα στο ίδιο οικόπεδο. Εφόσον ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου επιθυμεί να επανέλθει με νέα μελέτη, το ΥΠΠΟ ζητά να προηγηθεί εκτεταμένη ανασκαφική έρευνα, καθώς κατά τις δοκιμαστικές τομές που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκε τμήμα αρχαίας οδού και τοίχος ρωμαϊκών χρόνων.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM