Περιορίστηκε το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Ιεράπετρα

Περιορίστηκε το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Ιεράπετρα Facebook Twitter
0

Περιορίστηκε το μέτωπο της φωτιάς που καίει πευκόφυτη περιοχή στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 3 το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινοκαψάλων και της τοποθεσίας Μαύρος Κόλυμπος, μαίνονταν ανεξέλεγκτη, μέχρι τις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Παναγιώτη Καράμπελα, «το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει περιοριστεί, παραμένουν ωστόσο πάρα πολλές μικροεστίες», για τις οποίες θα επιχειρούν κατά τη διάρκεια  της νύχτας μέχρι να σβήσουν εντελώς.


Στη μάχη για την κατάσβεσή της παραμένουν είκοσι πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ το θετικό είναι ότι έχουν πέσει αισθητά οι ισχυροί άνεμοι. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέκλεισαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς προς τα σπίτια και τα θερμοκήπια της περιοχής, ενώ στην προσπάθειά του συνέδραμαν, εθελοντές, υδροφόρας του δήμου και κάτοικοι της περιοχής.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν από Λασίθι και Ηράκλειο. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν δέκα πυροσβεστικά οχήματα με είκοσι άνδρες και δύο τμήματα πεζοπόρων.

Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι κατάφυτη από πεύκα, καλλιέργειες ελιάς, θερμοκηπίων, αλλά υπάρχουν και κατοικίες πράγμα το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Η φωτιά είχε φτάσει πεντακόσια μέτρα βόρεια της επαρχιακής οδού Ιεράπετρας - Σητείας, πάνω από σπίτια και θερμοκήπια της παραλιακής ζώνης, όπου δόθηκε μάχη από τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις.

Περιορίστηκε το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στην Ιεράπετρα Facebook Twitter

Με πληροφορίες από neakriti

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM