Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, εξαιτίας της σφοδρότατης κακοκαιρίας «Ωκεανίς» που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα. 

 

Το χαμηλό βαρομετρικό έφερε θυελλώδεις ανέμους (που ξεπέρασαν, κατά πολύ, τα 100χλμ/ώρα ακόμα και στα ηπειρωτικά), εκτεταμένες χιονοπτώσεις και καταιγίδες που συνοδεύτηκαν από χιλιάδες κεραυνούς. 

 

Εξαιτίας των προβλημάτων στις μετακινήσεις και στην ηλεκτροδότηση, κλειστά θα παραμείνουν αύριο αρκετά νηπιαγωγεία και σχολεία όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο.  

 

Έτσι, το κουδούνι δεν θα χτυπήσει αύριο στα χωριά Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη, η απόφαση λήφθηκε εξαιτίας των προβλημάτων και των άσχημων καιρικών συνθηκών.

 

Ο δήμος Λήμνου επίσης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

 

Η δημοτική αρχή Φλώρινας, ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.00 π.μ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Τα σχολεία του καλλικρατικού δήμου Αλμυρού θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, με απόφαση του Δημάρχου Δ.Εσερίδη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

Οι δήμοι Ρήγα Φεραίου και Ν. Πηλίου θα εκτιμήσουν την κατάσταση στα σχολικά συγκροτήματα και θα εκδώσουν σχετική ανακοίνωση αργότερα, σήμερα.

 

Κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία της Αμφίκλειας, εξαιτίας μεγάλης χιονόπτωσης.

 

Τα σχολεία στη Σαμοθράκη, όπου στη Χώρα έπεσε χθες ένα μέτρο χιόνι, θα παραμείνουν κλειστά, αφού η κυκλοφορία στο νησί είναι αδύνατη και όλο το οδικό δίκτυο παραμένει κλειστό. 

 

Στο δήμο Διδυμοτείχου τα σχολεία εντός της πόλης αναμένεται να λειτουργήσουν, όμως σε ό,τι αφορά τα χωριά δεν έχουν ληφθεί ακόμα οι αποφάσεις.

 

Στον δήμο Σουφλίου η απόφαση θα ληφθεί αργότερα, εντός της ημέρας ενώ και στις Φέρες, η λειτουργία των σχολείων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr