Ανυποχώρητοι οι ιερείς για τη μισθοδοσία τους: «Καμία αλλαγή - Έρχονται και εκλογές»

Ανυποχώρητοι οι ιερείς για τη μισθοδοσία τους: «Καμία αλλαγή - Έρχονται και εκλογές» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανυποχώρητοι για το θέμα της μισθοδοσίας τους παραμένουν οι κληρικοί, όπως προέκυψε από τη σημερινή γενική συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Στη συνέλευση συμμετείχαν περίπου 500 κληρικοί από όλη τη χώρα, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης. 

«Ομόφωνα αποφασίσαμε να μην δεχτούμε καμία αλλαγή στα θέματα της μισθοδοσίας. Μια απόφαση που είχαμε πάρει από την πρώτη στιγμή και έκανε ομόφωνα απόφασή της και η Ιερά Σύνοδος στις 16 Νοεμβρίου του 2018 και η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία» τόνισε ο εκπρόσωπος των ιερέων, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου.

Οι κληρικοί απαιτούν να παραμείνει στο Δημόσιο η μισθοδοσία τους. 

«Όσον αφορά στο θέμα της μισθοδοσίας, εμμένουμε στις θέσεις μας και στις αποφάσεις μας. Δεν θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση».

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη, μονομερή εφαρμογή του σχεδίου του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, o πρωτοπρεσβύτερος είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις και έρχονται και εκλογές».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM