Απεργία την Πρωτομαγιά

«Σώστε μας, θα πνιγούμε»: Θρίλερ με τους 4 αγνοούμενους στην Κρήτη

«Σώστε μας, θα πνιγούμε»: Θρίλερ με τους 4 αγνοούμενους στην Κρήτη Facebook Twitter
0

Άκαρπες ήταν οι ολονύκτιες έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων στην Κρήτη, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού «Γεροπόταμος», στις Μοίρες Ηρακλείου στην Κρήτη. 

Η παρέα επέστρεφε από γαμήλιο γλέντι, τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το όχημα παρασύρθηκε από τα νερά του ποταμού. Αγνοούμενες είναι δύο αδελφές, ο σύζυγος μίας εξ αυτών και η μητέρα των γυναικών. 

«Ελάτε γιατί πνιγόμαστε»

Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση στις 00:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε». Η κλήση να διήρκεσε μόλις 13 δευτερόλεπτα.

Τρία λεπτά αργότερα, τηλεφώνησε στην αστυνομία και ο σύζυγος της προσδιορίζοντας το σημείο που βρισκόταν το αυτοκίνητο.«Σώστε μας, γιατί θα πνιγούμε», είπε στους αστυνομικούς, με τη δική του κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα πριν χαθεί εκ νέου το σήμα. 

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι κάτοικοι στην παραλία του Κόκκινου Πύργου εντόπισαν ένα τμήμα αυτοκινήτου που ενδέχεται να ανήκει στο όχημα. 

«Σώστε μας, θα πνιγούμε»: Θρίλερ με τους 4 αγνοούμενους στην Κρήτη Facebook Twitter

«Είναι η θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση» γνωστοποίησε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι έξι δύτες της ΕΜΑΚ που έφτασαν στο σημείο, δεν μπορούν να επιχειρήσουν μέσα στον ποταμό καθώς τα νερά είναι ιδιαίτερα ορμητικά και η λάσπη περιορίζει δραματικά την ορατότητα. 

 «Το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».

Εκτός από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν η Αστυνομία και το Λιμενικό ενώ συνδράμουν και Εθελοντές Σαμαρείτες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πτήσεις πάνω από το σημείο έκανε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας χωρίς αποτέλεσμα. Μία μικρή ομάδα ατόμων κάνει επιτόπιες έρευνες με βάρκα ενώ έχει επιστρατευτεί και ένα drone της ΕΜΑΚ. 

«Είναι ένα δύσκολο σημείο» δήλωσε ο Δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης, εκφράζοντας την ελπίδα να βρεθούν σώοι οι αγνοούμενοι.

Μητέρα βρέφους η μία αγνοούμενη

 

Το ζευγάρι που εξαφανίστηκε στον ορμητικό χείμαρρο είχε μόλις αποκτήσει ένα μωρό, που το είχε αφήσει στο σπίτι, στο Καλό Χωριό Λασιθίου.

Η 30χρονη μητέρα ήταν αυτή που είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία τα ξημερώματα, ενημερώνοντας πως το όχημα έχει παρασυρθεί.

Πατέρας αγνοούμενου: «Ακόμα ελπίζουμε»

 

Στο σημείο των ερευνών έδωσε το παρών και ο πατέρας του 29χρονου άνδρα από τον Άγιο Νικόλαο που επέβαινε στο αυτοκίνητο.

«Ακόμα ελπίζουμε», είπε στους δημοσιογράφους. Το ζευγάρι είχε φύγει το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Άγιο Νικόλαο για τον γάμο στη Μεσαρά Ηρακλείου, αφήνοντας στον ίδιο και στην γυναίκα του το έξι μηνών μωρό τους.

Στη συνέχεια το ανδρόγυνο πέρασε από τις Αρχάνες, όπου επιβιβάστηκαν στο όχημα η 21χρονη αδελφή της 30χρονης και την 58χρονη μητέρα τους, συνεχίζοντας για τον γάμο στη Μεσαρά.

Έως τα μεσάνυχτα βρίσκονταν σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με την 30χρονη, καθώς το μωράκι ήταν άρρωστο. Η οικογένεια ελπίζει να βρεθούν γρήγορα οι τέσσερις αγνοούμενοι. 

  

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM