Ο Zουγανέλης απαντά: «Μίλησα για τα κακώς κείμενα - Δεν έχω ρατσιστικές λογικές»

Ο Zουγανέλης απαντά: «Μίλησα για τα κακώς κείμενα - Δεν έχω ρατσιστικές λογικές» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Δεν έχω ρατσιστικές λογικές», λέει ο Γιάννης Ζουγανέλης σχολιάζοντας τη μήνυση που δέχθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με αφορμή δηλώσεις του που έγιναν σε πρόσφατη συνέντευξη για δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο γνωστός ηθοποιός παραδέχθηκε πως έχει πει τη φράση που αναφέρεται στη μήνυση του κ. Δημητρά, όμως έκανε λόγο για αποκομμένες από το πλαίσιο δηλώσεις. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζουγανέλης τόνισε πως πιστεύει απόλυτα στις ίσες ευκαιρίες και αναγνωρίζει ότι η ανάγκη ώθησε τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Πρόσθεσε όμως πως αυτό δεν δίνει σε οποιονδήποτε το δικαίωμα να μην σέβονται τον πολιτισμό της χώρας όπου φιλοξενείται.

 «Σαφέστατα πιστεύω στην ισονομία και τις ίσες ευκαιρίες. Σαφέστατα οι μετανάστες για να έρθουν στην Ελλάδα και να φύγουν από τις χώρες τους το έκαναν από ανάγκη. Δεν μπορείς να μιλήσεις πια σε αυτή τη χώρα, παραποιούνται τα πάντα, επιλέγεται ειδικά από τα σάιτ, ένα μέρος των δηλώσεων», είπε ο ηθοποιός και συνέχισε: 

«Πράγματι εγώ αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που ήρθα πρόσωπο με πρόσωπο με έναν μετανάστη, εκνευρίστηκα τόσο, εμείς είχαμε ενδιαφερθεί, στα πρώτα χρόνια της μεταναστευτικής κρίσης. Μοίραζα σαλάτες εγώ, με πολύ αγάπη και πολύ φροντίδα. Πράγματι μου τη πετάει αυτός , μια σαλάτα, που ήταν ελληνική χωριάτικη σαλάτα και μου λέει χούμους τρώω εγώ. Και εγώ του ανταπέδωσα αυτό το πράγμα, του απάντησα ακριβώς όπως μου φέρθηκε. Είμαι παρορμητικός πολλές φορές. Αγαπώ τη φιλοξενία, που είναι ελληνική μόνο λέξη, εμείς τους φιλοξενούμε, πρέπει να απαιτήσουμε από αυτούς να σεβαστούν τον πολιτισμό μας, τη καθημερινότητα μας το βίωμα μας κλπ. Αυτό είναι όλο. Δεν έχω ρατσιστικές λογικές και έχω αγωνιστεί και φυλακιστεί για τις ιδέες μου. 

Όταν ρωτήθηκε για το πως καταλήγει στο συμπέρασμα του από ένα μόνο περιστατικό απάντησε πως «δεν είχα πρόθεση να τσουβαλιάσω. Μη φτάσουμε όμως στο ανάποδο είπε ο ηθοποιός και σχολίασε πως η συμπεριφορά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας παλαιότερα «στα καταστήματα της οδού Σωκράτους» απέναντι στις γυναίκες ήταν απολύτως επιθετική. Δεν μιλάω για τα καλώς κείμενα, μιλάω για τα κακώς κείμενα»

Αυτό που λέω είναι μια κατάσταση, δεν είναι ψέμα, ούτε υπερβολή. Εγώ μπορώ να δεχτώ πως η πλειοψηφία των μεταναστών είναι καλή, έχει τύχει να διδάξω παιδιά μεταναστών. Μιλάω για τα κακώς κείμενα, το τονίζω. Δεν ανέχομαι συμπεριφορές από ανθρώπους που φιλοξενούνται στην Ελλάδα και δεν είμαι ρατσιστής. Δε θα χαρίσω σε κανένα ρατσιστή η γκεμπελιδοειδές τον πολιτισμό της πατρίδας». 

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Άποψη: Γιατί η μήνυση στον Ζουγανέλη για ρατσισμό είναι χοντρό λάθος – που πάλι θα γυρίσει μπούμερανγκ

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM