Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά

Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά Facebook Twitter
EPA / Φωτό Αρχείου
0

Συνεχίζονται οι προκλητικές παραβιάσεις  στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά.

Αναλυτικότερα, σχηματισμοί δύο μαχητικών F-16 και κατασκοπευτικά τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Αιγαίο, παραβιάζοντας 36 φορές τα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου.

Σημειώνεται ότι μία εκ των 36 παραβιάσεων των τουρκικών αεροσκαφών εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Τα τουρκικά F-16 πέταξαν σε τρεις σχηματισμούς των δύο, ενώ τα τέσσερα ήταν οπλισμένα. Εκτός των έξι F-16, πάνω από περιοχές του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου πέταξαν άλλα δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235, πραγματοποιώντας τις 27 από τις συνολικά 36 παραβιάσεις.

Εκτός των 36 παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν και σε πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM