Γιατί απορρίπτονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Γιατί απορρίπτονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα Facebook Twitter
0

Ένα λάθος του συστήματος απορρίπτει χιλιάδες αιτήσεις ανθρώπων που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα. 

Περισσότεροι από 20.000 πολίτες που έκαναν αίτηση για κοινωνικό μέρισμα είδαν την αίτηση τους να μη γίνεται δεκτή, με την αιτιολογία πως δεν ζουν στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια, αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι μέσα στην ημέρα αναμένεται ανακοίνωση με οδηγίες για το ζήτημα. Θα υπάρξουν οδηγίες για τους πολίτες που φαίνεται να μη ζούσαν στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τα συνηθέστερα λάθη εντοπίζονται στα προσυμπληρωμένα στοιχεία. Εάν υπάρχει λάθος στον ΑΜΚΑ οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα από τα ΚΕΠ για να γίνει ενημέρωση του ΑΜΚΑ ως προς τον ΑΦΜ.

Για τον χρόνο ασφάλισης οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΦΚΑ και στον ΟΑΕΔ για τον χρόνο ανεργίας. Μόλις ο ΟΑΕΔ διορθώσει τον χρόνο ανεργίας θα πρέπει άμεσα να εμφανιστεί και στην πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Εάν υπάρχουν λάθος προσωπικά στοιχεία, αλλαγή σε οικογενειακή κατάσταση κλπ θα πρέπει οι δικαιούχοι να απευθυνθούν  στα ΚΕΠ με ένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει την αλλαγή για να επιβεβαιωθεί η αλλαγή και στο σύστημα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM