Απεργία την Πρωτομαγιά

71 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν σήμερα στο Βόρειο Αιγαίο

71 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν σήμερα στο Βόρειο Αιγαίο Facebook Twitter
EUROKINISSI/D.S.T. MEDIA
0

Συνολικά 71 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια δύο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στο Βόρειο Αιγαίο. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη διάσωση 44 ατόμων προέβη σήμερα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σκάφος της Frontex. 

Το σκάφος εντόπισε κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών 2018», φουσκωτό σκάφος στο οποίο επενέβαιναν τα 44 άτομα. 

Το σκάφος έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Μήθυμνα - Γαβάθα. 

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 44 ατόμων, που μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καβάκι της Πέτρας Λέσβου.


Προανάκριση διενεργείται από τη λιμενική αρχή Μήθυμνας.

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, άλλα 27 άτομα εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Το περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Δικέλλων στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης φουσκωτό σκάφος. 

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στη διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το κεντρικό λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ