Ίχνη βασανισμού της Ελένης Τοπαλούδη εντόπισε η Σήμανση στο σπίτι που οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να χτύπησαν την 21χρονη φοιτήτρια. 

 

Τα ευρήματα με την ειδική συσκευή υπεριώδους φωτισμού καταδεικνύουν ότι στο σπίτι σημειώθηκε άγρια πάλη.

 

Οι συλληφθέντες, φέρονται να προσπάθησαν να κρύψουν τα ίχνη, καθαρίζοντας τις κηλίδες από αίμα και αποκρύβοντας τα υπόλοιπα στοιχεία. 

 

Η αστυνομία ακολούθησε την ίδια μέθοδο που είχε ακολουθήσει και στην υπόθεση της μικρής Άννυ για τον εντοπισμό των σημείων όπου είχαν «καθαρίσει» το αίμα του θύματος.

 

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξη Κούγια, οι κατηγορούμενοι έδεσαν τα πόδια της 21χρονης και την πέταξαν στην θάλασσα, ενώ διατηρούσε τις αισθήσεις της.

 

«Η Ελένη ήταν κορίτσαρος 1,80 μ. Πιθανώς για αυτό χρειάστηκαν και οι δύο», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ. «Ήταν ζωντανή, ζητούσε βοήθεια (...) Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, υπολογίζεται πως από τη στιγμή που η κοπέλα δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα μέχρι που κατέληξε, πέρασαν οχτώ ώρες».

 

«Πριν πετάξουν τη δυστυχή κοπέλα στη θάλασσα, επειδή πιθανότατα όχι μόνο ήταν ζωντανή, αλλά και επειδή είναι βέβαιο ότι μόλις το σώμα της θα ερχόταν σε επαφή με το κρύο νερό, έστω και αν είχε χάσει προσωρινά τις αισθήσεις της, θα συνερχόταν, της έδεσαν με σκοινί και τα δύο πόδια, για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί. Έτσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της», εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας.  

 

Οι δύο κατηγορούμενοι -ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης- θα απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή, ενώ ο Αλέξης Κούγιας έχει ζητήσει να γίνει κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων.

 

Με αυτό τον τρόπο, η πλευρά Τοπαλούδη ελπίζει να καταπέσουν οι όποιες αντιφάσεις στις καταθέσεις των συλληφθέντων. 

 

Όπως προκύπτει από την ομολογία του 19χρονου κατηγορούμενου, οι δύο φερόμενοι ως δράστες επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος, στο σπίτι στους «Πεύκους», για να το καθαρίσουν.

 

Η ομολογία

 

«Είχαμε πιει πολλή βότκα και δεν θυμάμαι καλά. Τη χτυπήσαμε στο πρόσωπο δυνατά και ζαλίστηκε. Τότε εκείνη είπε ότι θα το πει στην Αστυνομία και θολώσαμε. Ο φίλος μου τη χτύπησε με γροθιά και μετά εγώ της κράτησα τα χέρια και ο φίλος μου τη χτύπησε δυνατά με ένα ηλεκτρικό σίδερο στο κεφάλι. Τότε τα χάσαμε και τρομάξαμε. Μετά το χτύπημα με το ηλεκτρικό σίδερο, η Ελένη είχε ακόμη τις αισθήσεις της. Εγώ ήθελα να τη βάλουμε στο αμάξι για να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ο φίλος μου, που οδηγούσε το βανάκι, πήγε σε ένα απόμερο σημείο με βράχια και μου είπε "πάμε να το τελειώσουμε". Εκεί την πετάξαμε από τα βράχια στη θάλασσα. Στη συνέχεια πήγαμε στο σπίτι και προσπαθήσαμε να το καθαρίσουμε με σφουγγαρίστρα. Yστερα ξαναπήγαμε στο ίδιο σημείο που τη ρίξαμε και πετάξαμε λίγο πιο κάτω και τα προσωπικά της αντικείμενα, καθώς και το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο την είχε χτυπήσει ο φίλος μου».

 

Ο δικηγόρος του 19χρονου έχει δηλώσει ότι σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας θα ανασκευάσει τα όσα έχει δηλώσει.

 

Αν και οι δυο φερόμενοι ως δράστες, ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής και ο 21χρονος Ροδίτης, έχουν παραδεχθεί τι συνέβη στην κοπέλα, αλληλοκατηγορούνται σχετικά με το ποιος ευθύνεται για το έγκλημα.

 

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για βιασμό.

 

«Κρίσεις από τα χάπια»

 

Ο 19χρονος φέρεται να κατέθεσε για τον 21χρονο φίλο του πως «όταν παίρνει τα χάπια για το γυμναστήριο, τρελαίνεται, παθαίνει κρίσεις».

 

Ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου Ροδίτη τόνισε ότι ο πελάτης αρνήθηκε την εμπλοκή του στη δολοφονία αλλά παραδέχτηκε ότι ήταν μέσα στο εξοχικό σπίτι του όταν το θύμα ήταν εκεί μαζί με τον 19χρονο.

 

Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι ο «πρώην φίλος» του πελάτη του ήταν εκείνος που έγδυσε την νεαρή φοιτήτρια και πέταξε τα ρούχα της.