«Πρόκειται για δολοφονία» τονίζει ο πατέρας του Ζακ - «Ήταν ένα φοβισμένο παιδί, δεν απειλήθηκε η ζωή κανενός»

«Πρόκειται για δολοφονία» τονίζει ο πατέρας του Ζακ - «Ήταν ένα φοβισμένο παιδί, δεν απειλήθηκε η ζωή κανενός» Facebook Twitter
0

Για τον ξυλοδαρμό και θάνατο του γιου του, έξω από κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, μίλησε ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου, τονίζοντας πως πρόκειται για δολοφονία και η οικογένεια δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι.

Μιλώντας στο Star, ο Ευθύμιος Κωστόπουλος επισήμανε πως ο Ζακ ήταν ένα ήσυχο, φοβισμένο παιδί, τονίζοντας ότι δεν απειλήθηκε η ζωή κανενός από τον ίδιο.


Σημείωσε ότι ο Ζακ δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, καθώς και ότι βρέθηκαν λεφτά στο σπίτι του, ενώ η οικογένειά του ήταν πάντα διατεθειμένη να τον βοηθήσει.


Είπε ότι έμαθαν την τραγική είδηση του θανάτου του στην Αμερική, όπου μένουν τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

Σχετικά με όσα έγιναν το μεσημέρι της Παρασκευής στο κοσμηματοπωλείο, ο κ. Κωστόπουλος σημείωσε πως ο Ζακ «μπήκε μέσα στο κατάστημα άοπλος, χωρίς μάσκα και χωρίς γάντια. Ξέρετε πολλούς επίδοξους ληστές να μπαίνουν έτσι;».

«Ο κοσμηματοπώλης ήταν απέναντι σε ένα περίπτερο. Από ό,τι μου είπαν το παιδί μπήκε στο κατάστημα και εγκλωβίστηκε εκεί, χωρίς να διατρέχει κανείς κίνδυνο. [...] Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν το παιδί μου να είναι σε διπλανή καφετέρια, όταν ξέσπασε ένας καυγάς και έφυγε για να κρυφτεί. Εγκλωβίστηκε στο κοσμηματοπωλείο και ακούγοντας τον συναγερμό να χτυπά πανικοβλήθηκε.


»»Στο βίντεο φαίνεται ο ιδιοκτήτης να πετά μια πέτρα στην τζαμαρία, δεν ξέρω για ποιο λόγο, και ο Ζακ προσπάθησε να φύγει. [...] Εκεί τον πλακώσανε στις μπουνιές και στις κλωτσιές και το παιδί κατέληξε».


Επισήμανε πως δεν καταλαβαίνει γιατί συνέχισαν να τον χτυπούν όταν ήταν ακινητοποιημένος. «Δεν ήταν κανένας χειροδύναμος, θα μπορούσαν να τον κρατήσουν δύο, δεν απειλήθηκε η ζωή κανενός. Ποιος ο λόγος να τον χτυπήσουν και να τον δολοφονήσουν; Ήταν ένα φοβισμένο παιδί. Ήταν θέμα πανικού η αντίδρασή του».

«Τελευταίο αντίο» στον Ζακ Κωστόπουλο

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε και η κηδεία του 33χρονου, στα Κίρρα Φωκίδας, κοντά στην Ιτέα.

Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Ζακ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η οικογένεια του 33χρονου είχε ζητήσει να μην παρευρεθούν τα ΜΜΕ.

Το κλίμα είναι βαρύ και διχαστικό, καθώς τα βίντεο που δείχνουν τον άγριο ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου έχουν εξοργίσει μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης και έχουν γεννήσει σοβαρά ερωτήματα για όσα διαδραματίστηκαν στην οδό Γλάδστωνος, στην Ομόνοια.

Χθες συνελήφθη και ο δεύτερος άνδρας, ο οποίος αναγνωρίστηκε από σχετικό βίντεο, στο οποίο διακρίνεται, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, να χτυπά και να κλωτσά τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, ενώ προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.

Παρότι αρχικά η είδηση μεταδόθηκε ως απόπειρα ληστείας, πλέον τα ερωτηματικά είναι πολλά και διατυπώνονται σοβαρές αμφιβολίες για το πώς παρουσιάστηκαν τα γεγονότα και τι συνέβη στο κοσμηματοπωλείο.

Στο μεταξύ, το πόρισμα των ιατροδικαστών που ήρθε στη δημοσιότητα χθες προσφέρει ακόμη περισσότερα ερωτήματα, παρά απαντήσεις. Ανακοινώθηκε πως η αιτία θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί - και από τους δύο ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό.

Περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που έγιναν σε δείγματα που ελήφθησαν από τη σορό, όμως τα αποτελέσματα τους δεν αναμένονται νωρίτερα από δύο εβδομάδες.

«Ούτε λέξη για τη βιαιοπραγία σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου δεν περιέχεται στη δικογραφία»
 

Παράλληλα, σοβαρότατες ελλείψεις και παραλείψεις στην όλη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου διαπιστώνει η Πολιτική Αγωγή στη δικογραφία που εστάλη στον ανακριτή της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη συνήγορο των συγγενών του Ζακ, Άννυ Παπαρρούσου, η οποία μίλησε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη δικογραφία που σχηματίστηκε και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για το τραγικό συμβάν στην οδό Γλάδστωνος, δεν αναφέρεται «ούτε λέξη» για τις αντιδράσεις του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του άνδρα που συνελήφθη χθες, απέναντι στον 33χρονο ενόσω αυτός προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα.

Η κ. Παπαρρούσου τονίζει πως αν δεν υπήρχε και δεν είχε δημοσιοποιηθεί το βίντεο όπου εμφανίζονται να κλωτσούν τον πεσμένο Ζακ Κωστόπουλο οι δύο άντρες, ουδείς θα γνώριζε πως ο 33χρονος δέχθηκε αυτής της σφοδρότητας επίθεση.

Η δικηγόρος αναφέρει επίσης ότι ακόμη και αυτήν την ώρα η δικογραφία δεν περιέχει το επίμαχο βίντεο, αλλά μία καταγραφή του υλικού αυτού, που πιθανότατα λήφθηκε από κινητό κάποιου αυτόπτη, από λογισμικό μέσω τηλεόρασης.

Επιπλέον όπως επισημαίνει η δικηγόρος, δεν προκύπτει από κανένα έγγραφο ότι έγιναν ενέργειες προκειμένου να εντοπιστεί και κυρίως να διαφυλαχθεί υλικό από το χώρο του συμβάντος, όπως το οπτικό. «Δεν αποκλείστηκε καν ο χώρος» επισημαίνει η κ. Παπαρρούσου υπενθυμίζοντας τη φωτογραφία του κοσμηματοπώλη λίγη ώρα μετά το θάνατο του 33χρονου, να σκουπίζει τα σπασμένα γυαλιά έξω από το μαγαζί του.

Η δικογραφία επίσης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τη Πολιτικής Αγωγής, στερείται μαρτυρικών καταθέσεων καθώς στον φάκελο που παρέλαβε ο ανακριτής, περιέχονται ελάχιστες καταθέσεις αυτοπτών, των αστυνομικών και του πληρώματος του ΕΚΑΒ που επίσης δεν αναφέρονται στις σκηνές που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Δεν περιέχεται επίσης καμία έκθεση έρευνας στον χώρο.

Η Πολιτική Αγωγή έχει ζητήσει να εξεταστεί ως μάρτυρας, τεχνικός Σύμβουλος, ειδικός εμπειρογνώμονας για τα ψηφιακά υλικά ώστε να αναλυθεί το υπάρχον βίντεο και να αποσαφηνιστούν συγκεκριμένα θέματα. Η εξέταση του μάρτυρα ενδέχεται να γίνει σήμερα, όπως επίσης σήμερα είναι πιθανό να εξεταστούν και δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM