Δικηγόρο με συμμετοχή σε 2 διαστημικές αποστολές ψάχνει ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός

Δικηγόρο με συμμετοχή σε 2 διαστημικές αποστολές ψάχνει ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός Facebook Twitter
EPA
4

Δέκα θέσεις εργασίας προκήρυξε ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ), μεταξύ των οποίων τέσσερις θέσεις μηχανικών και μία θέση οικονομολόγου. 

Αντικείμενο έντονου σχολιασμού ωστόσο έχει γίνει η θέση του δικηγόρου με ειδίκευση στο Διαστημικό Δίκαιο, αφού στις προϋποθέσεις είναι και η συμμετοχή του υποψήφιου σε τουλάχιστον δύο πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές, για τουλάχιστον 2 χρόνια, ή σε μία διαστημική αποστολή για τουλάχιστον τρία χρόνια. 

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν εξειδίκευση στον τομέα του δικαίου του διαστήματος και να έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία, τουλάχιστον πέντε ετών, στη σύνταξη συμβάσεων, γνωμοδοτήσεων, ενημερωτικών σημειωμάτων, σχεδίων κανονισμών/αποφάσεων με αντικείμενο τους τομείς του δικαίου του διαστήματος και διαπραγματεύσεων συμβάσεων συνεργασίας με φορείς από το χώρο του Διαστήματος.

Εκτός από πτυχίο νομικών επιστημών, ο δικηγόρος που τελικά θα επιλεγεί, πρέπει να διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο δίκαιο του διαστήματος (δίκαιο αέρος και διαστήματος ή δίκαιο διαστήματος και τηλεπικοινωνιών) και συμμετοχή σε διαστημικές αποστολές. 


Πρόσθετα επιθυμητά προσόντα είναι, μεταξύ άλλων, η κατοχή Διδακτορικού διπλώματος στο δίκαιο του διαστήματος και η προηγούμενη συμμετοχή σε αποστολές σε εθνικούς, διεθνείς ή Ευρωπαϊκούς οργανισμούς με αντικείμενο το διάστημα.

Η θέση είναι πλήρους απασχόλησης και καταληκτική ημερομηνία στελέχωσης θέσεων του οργανισμού είναι η 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Ολόκληρη η προκήρυξη για όσους δικηγόρους ενδιαφέρονται και έχουν καλύψει νομικά προηγούμενες διαστημικές αποστολές:

Ο/Η ειδικός/ή επιστήμων που πρόκειται να στελεχώσει τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ), θα είναι υπεύθυνος/η για την νομική υποστήριξη των θεμάτων διαστήματος του οργανισμού. Θα πρέπει να διαθέτει εξειδίκευση στον τομέα του δικαίου του διαστήματος και να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) ετών στη σύνταξη συμβάσεων, γνωμοδοτήσεων, ενημερωτικών σημειωμάτων, σχεδίων κανονισμών/αποφάσεων με αντικείμενο τους τομείς του δικαίου του διαστήματος, διαπραγματεύσεων συμβάσεων συνεργασίας με φορείς από το χώρο του Διαστήματος. Παράλληλα θα πρέπει να δύναται να παράσχει εν γένει νομική κάλυψη σε ζητήματα που τίθενται από τη Διοίκηση της Εταιρείας ή το Διοικητικό Συμβούλιο και άπτονται του ειδικού γνωστικού αντικειμένου ανωτέρω.

 

Απαραίτητα προσόντα:

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν:
-Πτυχίο Νομικών επιστημών.
-Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο δίκαιο του διαστήματος (δίκαιο αέρος και διαστήματος ή
δίκαιο διαστήματος και τηλεπικοινωνιών).
-Εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) ετών σε θέματα δημοσίου διεθνούς δικαίου και/ ή ιδιωτικού δικαίου του διαστήματος, σε ζητήματα αδειοδότησης διαστημικών δραστηριοτήτων και εν γένει σε ρυθμιστικά θέματα από πλευράς εθνικού, διεθνούς και Ευρωπαϊκού δικαίου.

-Εμπειρία στη σύνταξη συμβάσεων (συμβάσεις κατασκευής, εκτόξευσης, διαχείρισης, ασφάλισης διαστημικών αντικειμένων) και σε θέματα αστικής ευθύνης τρίτων.

-Εμπειρία ενασχόλησης με Ευρωπαϊκά δορυφορικά και εν γένει διαστημικά προγράμματα και ακολουθούμενες πολιτικές, σε διαπραγματεύσεις συμβάσεων, σε χειρισμό δικαστικών υποθέσεων με συναφές αντικείμενο, καθώς και σε εξωδικαστικό χειρισμό (διαμεσολάβηση, διαιτησία κλπ) κρίσεων.
-Δημοσιευμένο ερευνητικό έργο σε περιοδικά και/ή συνέδρια στο ειδικό γνωστικό αντικείμενο της θέσης.
-Συμμετοχή σε 2 τουλάχιστον πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον 2 έτη ή σε 1 πιστοποιημένη διαστημική αποστολή για τουλάχιστον 3 έτη.
-Άριστη γνώση της Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας.

Πρόσθετα επιθυμητά προσόντα:
-Κατοχή Διδακτορικού διπλώματος στο δίκαιο του διαστήματος.
-Ικανότητα στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων και διαχείρισης σύνθετου περιβάλλοντος.
-Προηγούμενη συμμετοχή σε αποστολές σε εθνικούς, διεθνείς ή Ευρωπαϊκούς οργανισμούς με αντικείμενο το διάστημα.
-Εμπειρία σε αναπτυξιακά και ερευνητικά προγράμματα του ΕΟΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Τύπος θέσης:Πλήρους απασχόλησης

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Έλεος πια μαυτό το θέμα, σιγά το περίεργο. Έχουν αφήσει κάποια ΜΜΕ να εννοηθεί πως ζητάνε δικηγόρο που ήταν και ενεργό μέλος της αποστολής πράγμα που δεν ισχύει. Χιλιάδες εργάζονται για μία εκτόξευση, ακόμα και φαινομενικά άσχετες ειδικότητες. Ακόμαι και νομικοί. Άλλο είναι το ζητούμενο. Υπάρχει Έλληνας δικηγόρος που να έχει τέτοια προσόντα? Αποκλείεται να υπάρχει. Εαν ναι, μόνο σε καμιά Αμερική και είναι δύσκολο να κερδίσει η Ελλάδα τέτοια άτομα για τον εαυτό της. Χρειάζονται και αντίστοιχες ή σχεδόν ίδιες με εκεί αποδοχές. Αν δίνουν τίποτα 1000-1500 ευρώ μισθό, τότε δικηγόρο τόσο υψηλά καταρτισμένο μονάχα ζωγραφιστό θα δουν. Εκτός αν είναι όντως δελεαστικές οι θέσεις στον ΕΛΔΟ και δεν το ξέρουμε.
Επειδή, ως γνωστόν, είμαστε μια χώρα που - με τις ευλογίες του Άγ. Πορφύριου του Καυσοκαλυβίτη - έχει μακρύ και βαρύ παρελθόν στην επιστήμη του Διαστήματος, οι δικηγόροι μας με μεταπτυχιακό στο Δίκαιο του Διαστήματος έχουν ήδη κάνει ουρά για αίτηση διορισμού.Από δε συμμετοχές σε διαστημικές αποστολές, άλλο τίποτε :Φεγγάρι μου χλωμό - ΤερζήςΧάρτινο το φεγγαράκι - Χορωδία 10 εκατομυρίωνΤο φεγγάρι πάνωθέ μου - Τόληςκ.ά. ων ουκ έστιν αριθμός.Ένα είναι σίγουρο πάντως : ΟΛΟΙ δεν ξέρουν - δεν είδαν - δεν έμαθαν τίποτε για τον ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ 8323 ΚΡΙΜΙΖΗΣ....