ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η εφορία θα ελέγξει εκ νέου όσους υπέβαλαν ηλεκτρονικά τροποποιητικές δηλώσεις

Η εφορία θα ελέγξει εκ νέου όσους υπέβαλαν ηλεκτρονικά τροποποιητικές δηλώσεις Facebook Twitter
1

Να κλείσει τα κενά του Taxis, επιχειρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μετά τη μεγάλη απάτη που διαπιστώθηκε, με επιστροφές φόρων άνω των 5 εκατομμυρίων ευρω. 

Η οριστική εκκαθάριση των τροποποιητικών δηλώσεων γίνεται ηλεκτρονικά και, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν απαιτείται από τις εφορίες ο έλεγχος των δικαιολογητικών. Όπως αναφέρουν λογιστές, οι εφορίες ζητούν συνήθως δικαιολογητικά μόνο όταν οι επιστροφές φόρων ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ.

Πρόκειται για περιπτώσεις όπου φοροτεχνικοί υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις φόρου εισοδήματος δηλώνοντας ως δαπάνη κάποιες δωρεές για την απόσβεση του δημοσίου χρέους που οδηγεί σε επιστροφή φόρου.

Άγνωστο παραμένει για την ώρα, πόσοι εκμεταλλεύονταν το «παραθυράκι» της ηλεκτρονικής υποβολής των τροποποιητικών δηλώσεων, κερδίζοντας χρήματα σε βάρος του Δημοσίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», τις επόμενες ημέρες θα ταχυδρομηθούν χιλιάδες ειδοποιητήρια σε φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα, που με τροποποιητικές δηλώσεις κατάφεραν να μειώσουν τη φορολογική επιβάρυνση ή να έχουν μεγάλη επιστροφή φόρου.

Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να παρουσιάσουν τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν τα δηλωθέντα στοιχεία.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους πέτυχαν τις μεγαλύτερες επιστροφές φόρου και, στην περίπτωση που δεν προσκομίσουν τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα, ο φόρος θα επανυπολογιστεί και θα πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα.

Ελλάδα
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"στην περίπτωση που δεν προσκομίσουν τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα, ο φόρος θα επανυπολογιστεί και θα πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα." Πηγή: www.lifo.grΑμήν !Σε ένα κράτος - ξέφραγο αμπέλι, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ λειτούργησε αποτελεσματικά και προπάντων γρήγορα.Γιατί, όλα τα κόλπα φοροδιαφυγής διαχρονικά τα πλήρωναν οι ημίονοι μισθωτοί και συνταξιούχοι και - εσχάτως επί μνημονίων - οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τον ΕΝΦΙΑ.