Στους πέντε οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Στους πέντε οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Στους πέντε ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, ενώ επιπλέον επτά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που τους προκάλεσε η λοίμωξη του ιού.

Από τα τέλη Μαΐου, οπότε και σημειώθηκε το πρώτο φετινό κρούσμα στην Ελλάδα, έχουν καταγραφεί συνολικά 77 κρούσματα - τα 31 από αυτά στην Αττική. 

Είκοσι δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και εφτά από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Ανησυχητικός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και στη βόρεια Ελλάδα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Πέλλα. 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, αφού τα μολυσμένα με τον ιό του Δυτικού Νείλου τον μεταδίδουν στους ανθρώπους. 

Η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου έχει τα συμπτώματα μιας απλής ίωσης (πονοκέφαλος, πονόλαιμος, μυαλγίες, πυρετός) αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε βαριά λοίμωξη όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ