Ξηλώνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες από παραλίες της Φθιώτιδας

Ξηλώνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες από παραλίες της Φθιώτιδας Facebook Twitter
Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)
2

Ύστερα από εισαγγελική εντολή, ξηλώνονται οι ομπρέλες και ξαπλώστρες από παραλίες της Φθιώτιδας. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι προσπάθειες της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, των δήμων και της αστυνομίας, για να απελευθερώσουν τις παραλίες από τις μόνιμες εγκαταστάσεις που έχουν τοποθετηθεί, είναι καθημερινές. 

Ήδη, οι «επιχειρήσεις» εξελίσσονται με σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά στο μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου της Φθιώτιδας, έπειτα από εντολή από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαμίας, Χάρη Λακαφώση, ενώ η προσπάθεια θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές, όπως είναι τα Καμμένα Βούρλα, το Ασπρονέρι, ο Άγιος Κωνσταντίνος, η Στυλίδα, οι Ράχες και η Αγία Μαρίνα που είναι και τόποι παραθεριστικής κατοικίας είχε καταληφθεί ένα μεγάλο μέρος της παραλίας με μόνιμες εγκαταστάσεις, τις οποίες συνεχίζουν να ξηλώνουν και να απομακρύνουν τα συνεργεία που συγκροτούνται για κάθε περιοχή.

Παράλληλα, αυστηρός έλεγχος γίνεται μετά την πρώτη απομάκρυνσή τους, για να μην εγκατασταθούν εκ νέου, ενώ υψηλότατα πρόστιμα προβλέπονται για αυτούς που αυθαίρετα καταλαμβάνουν με μόνιμες εγκαταστάσεις χώρους στις παραλίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φωτογραφία, οι ξαπλώστρες φτάνουν μέχρι το κύμα. Καλώς να ξηλωθούν.Δεν έχω τίποτε ενάντια στους επιχειρηματίες που τις εκμεταλλεύονται, υπό τον όρο ότι σέβονται τους κανονισμούς, αφήνουν όσον χώρο χρειάζονται οι υπόλοιποι λουόμενοι και περιορίζονται στα τετραγωνικά μέτρα που αναγράφονται στη σύμβαση που υπέγραψαν. (Α ναι, κατά προτίμηση να πληρώνουν κιόλας και το τίμημα που αναφέρεται στη σύμβαση, καθώς ακούγεται ότι συχνά ορισμένοι από αυτούς αποδεικνύονται πρώτης τάξεως μπαταχτζήδες, με την συνενοχή φυσικά των τοπικών αρχών)