Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με καταθέσεις, οι έρευνες για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι ήταν θύμα bullying.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έως τώρα έχουν καταθέσει τρεις συμμαθητές του και θα ακολουθήσουν οι γονείς του, αλλά και τα έξι άτομα που είχε κατονομάσει ο αυτόχειρας στο σημείωμά του.

 

Οι αρχές διαβάζουν προσεχτικά όλες τις σημειώσεις και το προσωπικό ημερολόγιο που διατηρούσε ο 15χρονος και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έως τώρα δεν έχουν προκύψει στοιχεία για εκφοβισμό. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ούτε ο ιατροδικαστής εντόπισε σημάδια ξυλοδαρμού στο πτώμα.

 

Ωστόσο οι έρευνες είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο και υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία και μαρτυρίες που θα πρέπει να εξεταστούν.

 

Για παράδειγμα, οι έρευνες αναμένεται να διευρυνθούν στις επικοινωνίες του 15χρονου με συμμαθητές και φίλους του ενώ θα γίνει η άρση του απορρήτου για το κινητό τηλέφωνό του. Παράλληλα θα ελεγχθούν και οι λογαριασμοί του στα social media.

 

Tην ίδια ώρα, μπορεί στο ημερολόγιο να μην καταγράφεται κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό bullying, αλλά το όσα έγραφε ο 15χρονος συγκλονίζουν και υποδηλώνουν πως βίωνε μια δύσκολη κατάσταση.

 

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, τα όσα γράφει στο ημερολόγιό του αποκαλύπτουν πως ένιωθε μοναξιά και απόρριψη.

 

Υπάρχουν πολλά σημεία στο ημερολόγιο του, στα οποία, όπως αναφέρουν οι παιδοψυχολόγοι, φαίνεται ότι ο μαθητής έχει βιώσει την απόρριψη.

 

«Η ζωή μου άλλες φορές είναι ωραία κι άλλες μία κόλαση. Κόλαση όταν δεν έχεις παρέα. Χθες ήταν μία κόλαση, γιατί δεν με ήθελε κανένας για παρέα», γράφει στο ημερολόγιο του.

 

Οι σημειώσεις του αποκαλύπτουν, επίσης, την καλή σχέση που είχε με τους γονείς του και τον αδελφό του.

 

«Έχω μαζί μου τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και τον αδελφό μου. Δεν έχω όλους τους άλλους. Δεν έχω την κοινωνία», γράφει.

 

«Πατέρα, μητέρα, αδελφέ μου, σας αγαπώ», έγραψε λίγο πριν αυτοκτονήσει.

 

Και ο ΑΝΤ1 αναφέρει πως προς το παρόν οι αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει στις σημειώσεις του κάποια αναφορά για συγκεκριμένο περιστατικό που να είναι ικανή να σχηματιστεί δικογραφία για κάποιο άτομο.