Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στη σύνοδο του NATO

Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στη σύνοδο του NATO Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Αβέβαιο παραμένει, όπως όλα δείχνουν, το ενδεχόμενο συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

Η Σύνοδος θα λάβει χώρα την Τετάρτη και την Πέμπτη και, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η Άγκυρα είναι ιδιαιτέρως ενοχλημένη από την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να μη στείλει αντιπρόσωπό της στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν. 

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία, εξαιτίας των διεκδικήσεων στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, επιδεινώθηκαν περαιτέρω από τον Μάρτιο, που ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν για είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε χθες σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, επικρίνοντας την παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.

«Είναι απαράδεκτο ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου και μάλιστα χωρίς καμία συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναγνωρίζουν την τουρκική δυσαρέσκεια, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν ήταν δυνατό να σταλεί αντιπροσωπεία, ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται χωρίς κατηγορία. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι λόγω του αρνητικού κλίματος που επικρατεί, μία συνάντηση των δύο ηγετών δεν είναι δυνατόν να οριστικοποιηθεί.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Το οτι εχει κανει outsource στον Σουλτάνο την φυλαξη των εξωτερικων συνόρων της Ευρωπης και της Ελλάδας δεν είναι απαράδεκτο;;;;Και μια δυσκολη αληθεια: πέρα από τους ίδιους τους Τουρκους και τους Κουρδους που διωκονται απο το καθεστως δεν υπαρχουν άνθρωποι σε κινδυνο της ζωης τους στην Τουρκια, οπως πχ υπαρχουν στην Λιβυη.