Στη Ζάκυνθο η σορός της 41χρονης που πέθανε από επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας στο πόδι

Στη Ζάκυνθο η σορός της 41χρονης που πέθανε από επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας στο πόδι Facebook Twitter
1

Με σκάφος του Λιμεναρχείου Ζακύνθου (λόγω της πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ), έφθασε πριν από λίγη ώρα στο νησί, η σορός της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, ώστε να γίνει η τελετή ταφής της.

Η 41χρονη είχε εκπνεύσει στο νοσοκομείου του Ρίου όπου είχε μεταφερθεί καθώς παρουσίασε επιπλοκές έπειτα από επέμβαση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί στο νοσοκομείο του νησιού.


«Χθες το μεσημέρι, συναντήθηκα με τον σύζυγο και συγγενείς της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, και τους διαβεβαίωσα ότι με κάθε τρόπο, η σορός της γυναίκας θα είναι σήμερα στο νησί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο λιμενάρχης Ζακύνθου Νίκος Κοκκάλας. «Αμέσως επικοινώνησα με το υπουργείο Ναυτιλίας και έγινε αίτημα για τη μεταφορά της σορού με δικό μας σκάφος από την Πάτρα στην Ζάκυνθο, ενώ υπήρξε και πρόταση από ιδιώτη να πάει με δικό του σκάφος να την φέρει. Ήμασταν σε επιφυλακή από νωρίς σήμερα το πρωί για να φύγουμε για Πάτρα αλλά τελικά το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε να στείλει το σκάφος του Λιμεναρχείου Πατρών» πρόσθεσε. 

Το περιστατικό με μοιραία κατάληξη που είχε για την 41χρονη Ελένη Αρβανιτάκη η χειρουργική επέμβαση ρουτίνας που υπεβλήθη προ ημερών στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση. Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε αφορούσε την εξαγωγή λάμας από το πόδι της. Όταν, όμως, ξύπνησε, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της. Η κρισιμότητα της κατάστασης, έκρινε αναγκαία την άμεση μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια". Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ η γυναίκα έχασε τελικά την "μάχη" για την ζωή στις 4 Δεκεμβρίου, αφήνοντας πίσω της δυο ανήλικα παιδιά και πολλά ερωτήματα για το τι τελικά προκάλεσε το θάνατό της.

To AΠΕ-ΜΠΕ είχε μεταδώσει τότε πως η γυναίκα κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια και πως μια δεύτερη ασθενής νοσηλευόταν σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο Νοσοκομείο. Ακόμη τρεις ασθενείς που παρουσίασαν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση είναι καλά στην υγεία τους και είχαν λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετέβη χθες στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση. Τα χειρουργεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν σε μετεγχειρητικές επιπλοκές.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Ελλάδα / Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για την ανησυχητική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στην Ελλάδα

Τα περιστατικά γονόρροιας υπερτριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2020, οι διαγνώσεις πρώιμης σύφιλης διπλασιάστηκαν, ενώ η χλαμυδιακή λοίμωξη παρουσιάζει επίσης ανησυχητική αύξηση
LIFO NEWSROOM
Απεργία διαρκείας σήμερα για τα συνεργεία αυτοκινητών - Αντιδρούν στο ψηφιακό πελατολόγιο

Ελλάδα / Ψηφιακό Πελατολόγιο: Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα τα συνεργεία αυτοκινήτων

Ο κλάδος αναφέρει πως δεν προβλέφθηκε καμία μεταβατική περίοδος ή επίσημη καθοδήγηση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ το πλαίσιο σχετικά με το ποιες εργασίες πρέπει να καταγράφονται παραμένει «θολό και δυνητικά επικίνδυνο»
LIFO NEWSROOM