«Πολύς κόσμος, λίγες αγορές»

«Πολύς κόσμος, λίγες αγορές» Facebook Twitter
15

«Πολύς κόσμος κάνει βόλτα στην αγορά σήμερα με ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, αλλά λίγοι είναι αυτοί που κάνουν αγορές» σχολίασε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης ενώ σε δηλώσεις του στο Mega, ζήτησε να μη γενικευτεί το μέτρο των Κυριακών με ανοιχτά καταστήματα, αλλά να γίνουν στοχευμένες προσαρμογές όπως για παράδειγμα στο κέντρο της Αθήνας ή σε τουριστικές περιοχές.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε επίσης η σημερινή Κυριακή θα αποτελέσει τεστ για το μέτρο, αφού συνεκτιμηθούν ο τζίρος, η προσέλευση των καταναλωτών και το κόστος για τους εμπόρους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΣΕΕ πραγματοποιεί έρευνα για να διαπιστωθεί ποιο θα είναι το τελικό όφελος από τη σημερινή λειτουργία των καταστημάτων και από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει αύξηση του τζίρου.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ακόμη ότι σκοπός δεν είναι ο διχασμός μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοτών, αλλά να βρεθεί η φόρμα εκείνη που ωφελεί την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και εξυπηρετεί τους καταναλωτές. Συμπλήρωσε ακόμη ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα και «το ότι είναι ανοικτά τα μαγαζιά ίσως να αλλάξει τελικά και το κλίμα».

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Οι Έλληνες απέδειξαν οτι τους νοιάζει πιο πολύ να πάρουν ένα ζευγάρι παπούτσια μερικές μέρες νωρίτερα παρά τα εργασιακά δικαιώματα και (στην τελική) η ίδια η ζωή των συμπολιτών τους. Όχι οτι περίμενα τίποτα καλύτερο βέβαια.Αλλά όταν σε λίγα χρόνια καταργηθεί τελείως το ωράριο (και να είστε βέβαιοι οτι θα γίνει) ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ κανείς απο αυτούς που ψωνίζανε χτες να βγάλει άχνα, γιατί ο ίδιος το έχει έμμεσα αποφασίσει.
Αγοράζω συχνά από το ίντερνετ επειδή με διευκολύνουν οι τιμές, η ταξινόμηση, οι όροι εγγύησης και το γεγονός ότι βρίσκω ό,τι θέλω και το έχω όποτε θέλω σε κανονική τιμή.Και 24/7 να έμεναν ανοιχτά τα μαγαζιά, πάλι από το ίντερνετ θα ψώνιζα. Στην αγορά παίρνω μόνο αυτά που θέλουν δοκιμή (πχ παπούτσια) και αυτά ακόμα τα έχω ήδη ψάξει στο ίντερνετ, για να μη χάνω το χρόνο μου στα μαγαζιά. Επομένως και μια Πέμπτη απόγευμα μου φτάνει.Τα επαγγέλματα που παραδοσιακά δουλεύουν Κυριακές έχουν άλλο μεροκάματο (θεωρητικά) και άλλες παροχές (πχ ρεπό ή άδεια). Μιλάμε για τους νομότυπους εργοδότες πάντα ή για το δημόσιο. Οι ταβέρνες, ένα παράδειγμα που παίχτηκε πολύ χτες, δουλεύουν Κυριακή ΕΠΕΙΔΗ έχει δουλειά και κλείνουν Δευτέρα. Απλά αντιμεταθέτουν τη μέρα δηλαδή, δε δουλεύουν παραπάνω. Αν το πρόβλημα είναι στις Κυριακές, να μένουν τα μαγαζιά κλειστά πχ την Τρίτη να τελειώνουμε. Θα ήθελα να δω πόσοι πλήρωσαν έξτρα τον εμποροϋπάλληλό τους για την Κυριακή και πόσοι από μας θα έχουν την απαίτηση το εξαντλημένο πτώμα να χαμογελάει στον πελάτη σήμερα το πρωί.Αυτό που με εκνευρίζει πάνω απ΄όλα είναι ότι δεν εργάστηκαν ειδικότητες που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία μιας εμπορικής Κυριακής: παιδικοί σταθμοί, τράπεζες, σδοε, ικα, κούριερ, ελτα, τεχνικοί υποστήριξης (πχ τηλεφωνικά κέντρα, υπολογιστές). Αν είναι να δουλεύουν κάποιοι Κυριακές, ας ανοίγουν όλοι (να γίνει αυτό που είναι να γίνει δηλαδή) να τελειώνουμε.Παρεμπιπτόντως, θέλω να πληρώσω ένα φόρο που έχω, αλλά την ώρα που σχολάω οι εφοριακοί κοιμούνται. Να κάνουμε κάτι για τις Κυριακές στο δημόσιο;
Στην Θεσσαλονίκη πάντως τα μαγαζιά ήταν γεμάτα. Και αφού στην Αθήνα δεν είχαν κόσμο να μην ανοίξουν την επόμενη φορά αφού δεν έχουν κόσμο. Ποιόν δουλεύετε ρεεεεε? Και τεμπελχανάδες είστε και γερο τσιφούτηδες που δεν θέτε να δώσετε ένα χιλιάρικο τον χρόνο από τα κέρδη σας να πάρετε έναν υπάλληλο παραπάνω για τις Κυριακές.
Με την λογικη σου φιλε μου οι δημοσιοι υπαλληλοι να δουλευουν τις κτριακες τα παιδια να πηγαινουν σχολειο οι καθηγητες επισης.Οσο για τις καφετεριες οι εργαζομενοι ξερουν οτι δουλευουν κυριακες και με επιλογη τους πανε.Οσο για τις ταβερνες ειθισταινα δουλευουν τις κυριακες διοτι εχουν κινηση αυτην την μερα καθως ο κοσμος δεν δουλευει.Εγω λεω να αρχισουμε να αντιγραφουμε αλλα πραγμτα του εξωτερικου και οχι αυτα.Ο κοσμος δεν εχει λεφτα αν ειχε θα αγοραζε και το σαββατο οπου παλι δουλευουν οι εμποροι και οχι οι δημοσιοι υπαλληλοι.Αν λοιπον το κρατος θελει να βρει λυση για την αυξηση του τζιρου των μαγαζιων να δωσει πισω τα δωρα και να αυξησει τους μισθους για να κινηθει η αγορα.Η κυριακη ειναι η μερα της ξερουρασης.
Όχι ρε φίλε, προς θεού! όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι! Τα εμπορικά είπαμε να ανοίγουν τις Κυριακές και πάλι όσοι θέλουν, όσοι δε θέλουν ας πάνε εκδρομή με τις οικογένειές τους. Κι όσο για τους εργαζόμενους, ε θα προσλαμβάνουν από μπαρ κι εστιατόρια που κλείνουν, ώστε να παίρνουν ανθρώπους συνηθισμένους να δουλεύουν τις Κυριακές κι όχι τους άλλους τους άσπιλους και αμόλυντους. Τώρα είσαι οκ, συμφωνείς; Ή πρέπει να δώσει και το κράτος τα δώρα πίσω;
Λεφτά υπάρχουν!Δίνει το κράτος αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους του και κινείται η αγορά!Μα πω; δεν το σκέφτηκε κανείς άλλος αυτό? Τοσες χώρες του πλανήτη κοιμούνται όρθιες μου φαίνεται. Ευτυχώς όμως η Ελλάδα και ειδικά η αριστερά της θα δώσει πάλι τα φώτα της σε όλο τον κόσμο!υγ: Όποιος τολμήσει να ρωτήσει ΠΟΥ θα βρει το κράτος τα λεφτά είναι πουλημένο παπαγαλάκι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και του ...Πρετεντέρη!
Η κουβέντα φίλου μου πωλητή έπειτα απ' την σημερινή ημέρα: Κάναμε τζίρο κι αν θέλαμε θα κάναμε περισσότερο. Δεν ήμασταν τόσο εξυπηρετικοί και διαχυτικοί, όπως τις άλλες μέρες.Οι μαγαζάτορες το ΄χουν το μυαλό πάνω απ' την σκούφια τους. Οι αγορές μέσω Ίντερνετ κυρίως από καταστήματα του εξωτερικού όλο και αυξάνονται. Κι αυτοί ωρύονται γιατί τους ξεσταυρώνουν τα χέρια.
Λοιπον γιωργακη...αυτος που αγοραζει απο το ιντερνετ το κανει με πληρη συνειδηση για διαφορετικους λογους και οχι γιατι ειναι κλειστα τα μαγαζια την κυριακη..η κουβεντα ενος φιλου πωλητη, καπου, καποτε δεν αποτελει σοβαρο στατιστικο στοιχειο σε μια αγορα που 6/10 δεν πληρωνουν ασφαλιστικες εισφορες...
Ασφαλώς και δεν αποτελεί στατιστικό στοιχείο, δεν είπα κάτι τέτοιο, ωστόσο για δουλέψτε το λίγο, η πλεινότητα των εμποροϋπαλλήλων πως λέτε να ήταν σήμερα, γεμάτοι όρεξη για πωλήσεις;Τις μισές φορές και αν αγοράζουμε ρούχα και υποδήματα έχοντας πλήρη συνείδηση. Η αγορά ενός ρούχου ή ενός αξεσουάρ είναι κάτι πολυπλοκότερο απ' την αγορά του ψωμιού. Τα μισά χρήματα που ξοδεύουμε στο Ίντερνετ τα ξοδεύουμε γιατί παρασυρόμαστε, και πολλά απ' τα χρήματα αυτά πηγαίνουν σε καταστήματα του εξωτερικού. Οι τιμές π.χ. των αθλητικών παπουτσιών στα ιντερνετικά μαγαζιά δεν είναι καλύτερες από ό,τι είναι έξω στην αγορά. Και επίσης όταν αγοράζεις παντελόνι είναι καλύτερα όταν το δοκιμάζεις. Η αγορά του Ιντερνετ ανεβαίνει και για τους λόγους που υπονοείς, αλλά ανεβαίνει και γιατί ''κινείται, μιλάει, ακούγεται". Ενώ οι άλλοι μοιάζουν παραιτημένοι, δεν κάνουν τίποτε καινούριο για να προσελκύσουν πελάτες. Το άνοιγμα τις Κυριακές εννοείται πως δεν θα αναστήσει από μόνο του την αγορά, μα όπως και να το κάνουμε είναι κάτι. Πιστεύω πως με τις Κυριακές μπορούν να παρασύρουν/ελκύσουν/ψαρέψουν περισσότερους πελάτες. Δεν ξέρω, εγώ αν είχα μαγαζί και άκουγα παντού γύρω μου να λένε πως πήραν αυτά τα παπούτσια ap;o το Ιντερνετ από ένα γαλλικό σάιτ, κι αυτό το παντελόνι επίσης κ.α. Θα το επικροτούσα.
ο κοσμος χθες ψωνιζε. φαινοταν.τα στατιστικά ειναι οτι παρουσιασει ο καθε ενας.τα συνδικατα θα πουν ακριβως αυτο που λεει το αρθρο για να μην ανοιξουν την κυριακή