Επίδομα θέρμανσης: Αναλυτικά τα ποσά στους δικαιούχους- Παραδείγματα ανά περιοχή

Επίδομα θέρμανσης: Αναλυτικά τα ποσά στους δικαιούχους- Παραδείγματα ανά περιοχή Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
0

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης με αναλυτικά τα ποσά στους δικαιούχους αλλά και παραδείγματα ανά περιοχή. 

Το ποσό θα κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ για τη φετινή χειμερινή περίοδο, ενώ το το ύψος του επιδόματος για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης καθορίζεται στο ποσό των 220 ευρώ.

Αυτό θα είναι το ποσό βάσης, το οποίο πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, και προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου θα οδηγεί στο ύψος του επιδόματος για κάθε νοικοκυρικό.

Το επίδομα που θα προκύψει, δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει το ποσό των 650 ευρώ, διευκρινίζει η απόφαση η οποία τέθηκε σε ισχύ.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ανακοινωθεί οι συντελεστές επιδότησης ανά οικισμό, προκειμένου ο κάθε δικαιούχος να κάνει τους υπολογισμούς και να γνωρίσει το ύψος του επιδόματος που θα εισπράξει.

Παραδείγματα


- Στο Νυμφαίο, το επίδομα θέρμανσης για νοικοκυριό χωρίς παιδιά διαμορφώνεται στα 332,20 ευρώ

- Στο Νεστόριο 272,80 ευρώ

- Στη Ρόδο 37,40 ευρώ το οποίο θα φτάσει στα 80 ευρώ λόγω κατώτερου ποσού

Πώς θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης θα καταβληθεί σε δύο φάσεις:

- Έως 31 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές που έγιναν έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2020

- Έως 31 Μαρτίου θα πληρωθεί το επίδομα θέρμανσης για αγορές έως 28 Φεβρουαρίου

Σημειώνεται πως το επίδομα θέρμανσης φέτος δεν αφορά μόνο στο πετρέλαιο, αλλά και σε άλλες μορφές θέρμανσης, όπως καυσόξυλα, φυσικό αέριο και πέλλετ και θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό, που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι.

Ειδικά για το φυσικό αέριο, θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1η Ιανουαρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021.

* Δείτε εδώ το ΦΕΚ για το επίδομα θέρμανσης

* Δείτε εδώ τους συντελεστές ανά οικισμό

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ