Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές Δεκεμβρίου

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές Δεκεμβρίου Facebook Twitter
eurokinissi
0

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό εξελίσσεται η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, δηλαδή του επιδόματος των 534 ευρώ, για τους χιλιάδες εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, η καταβολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα το διήμερο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και Τρίτη 12 Ιανουαρίου, όπως είχε εξαγγελθεί. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, η διαδικασία να ξεκινήσει από σήμερα, Παρασκευή το απόγευμα.

Ωστόσο, η πληρωμή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιανουαρίου, για όλους όσοι ολοκλήρωσαν την διαδικασία των δηλώσεων αναστολών. Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις των αναστολών από εργοδότες και εργαζόμενους υποβάλλονταν, μετά από μια 5ήμερη παράταση, έως την περασμένη Τρίτη 5 Ιανουαρίου, μια ημέρα μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Η αποζημίωση κάθε εργαζόμενου εξαρτάται από τις ημέρες της αναστολής. Για κάθε ημέρα αναστολής, ο μισθωτός αποζημιώνεται από το κράτος με 17,8 ευρώ. Όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο, οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ που εντός Δεκεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν πληττόμενες και για το υπόλοιπο του μήνα ήταν κλειστές με κρατική εντολή, έπρεπε να έχουν υποβάλλει ξεχωριστό έντυπο - δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία.

Την ίδια ώρα, χθες το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως δίνεται νέα ευκαιρία για δηλώσεις αναστολών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση καθώς και ορθών επαναλήψεων μόνο για αύξηση των διαστημάτων αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ