Άνοδος και κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις προτάσεις της Κομισιόν για τα 750 δισ.

Άνοδος και κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις προτάσεις της Κομισιόν για τα 750 δισ. Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Υψηλά κέρδη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών, με την αγορά να διασπά και τα επίπεδα των 660 μονάδων. Ίδια εικόνα καταγράφηκε και σε άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των προτάσεων της Κομισιόν για πακέτο ύψους 750 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ποσό είναι μεγαλύτερο του αναμενόμενου και αφορά στην οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού. Η αγορά φέρεται να έλαβε ώθηση από τις πληροφορίες για το προτεινόμενο από την Κομισιόν, Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 750 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει 33 δισ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 660,30 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,91%.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων, καταγράφει συνολικά κέρδη 8,54%. Η άνοδος της αγοράς συνοδεύθηκε και από σημαντική αύξηση του τζίρου.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 125,319 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 124.406.573 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 4,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,97%.

Ισχυρή άνοδος καταγράφηκε και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στο σταδιακό άνοιγμα των ευρωπαϊκών οικονομιών. Ο δείκτης των μετοχών στην Ευρωζώνη ανήλθε σε ενδοσυνεδριακό υψηλό, με άλμα 1,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,7%. Τα χρηματιστήρια σε Ισπανία και Ιταλία κατέγραψαν άνοδο 2,4% και 1,4% αντίστοιχα.

Χρηματιστήριο Αθηνών

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 46.224.093 και 35.852.119 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 25,190 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 21,657 εκατ. Ανοδικά κινήθηκαν 91 μετοχές, 30 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM