Σεισμός

Δημοσιεύονται αύριο τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Δημοσιεύονται αύριο τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αύριο αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόφαση για τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα.

Η πληρωμή των χρημάτων αναμένεται να γίνει μέσω του τραπεζικού συστήματος στις 14 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα ανοίξει, εκτός απρόοπτου, την Παρασκευή. 

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του taxisnet. Έτσι, ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να εισάγει τους κωδικούς που έχει για το Taxis – δηλαδή το user name και το password, που θα ζητηθεί.

Αμέσως μετά θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και ένα email έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία με τις υπηρεσίες. Καθώς το σύστημα συνδυάζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα ζητηθεί ο αριθμός ΑΜΚΑ.

Όπως και το 2017 οι πολίτες άνω των 70 ετών, που πληρούν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση, καθώς το σύστημα θα τους εντοπίσει αυτόματα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια, είναι τα  ίδια µε πέρυσι, δηλαδή έως 9.000 ευρώ για µονοπρόσωπο νοικοκυριό και έως 27.000 ευρώ για νοικοκυριό µε δύο ενήλικα και πέντε ή περισσότερα ανήλικα µέλη. Λαμβάνεται υπόψη το συνολικό εισόδημά  του νοικοκυριού που δηλώθηκε φέτος στο Ε1 για το 2017, πραγματικό ή τεκµαρτό, από κάθε πηγή προ φόρων, µετά την αφαίρεση των εισφορών.

Στα περιουσιακά κριτήρια αναμένεται να προβλεφθεί βελτίωση των περσινών ορίων, ώστε να µη βρεθούν νοικοκυριά εκτός µερίσµατος λόγω της αλλαγής στις αντικειμενικές αξίες. 

Οικονομία
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM