Ο εμπορικός πόλεμος ζημιώνει τις ευρωπαϊκές μετοχές

Ο εμπορικός πόλεμος ζημιώνει τις ευρωπαϊκές μετοχές Facebook Twitter
EPA
0

Πολλές ευρωπαϊκές μετοχές που υποχώρησαν απότομα, «τιμωρήθηκαν» από το θέμα του εμπορικού πολέμου που επανήλθε στο προσκήνιο, όπως σχολιάζει η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Το Μιλάνο αντιμετώπισε σήμερα τις μεγαλύτερες συνέπειες στη γηραιά ήπειρο.

Η διαφορά μεταξύ των ιταλικών και των γερμανικών ομολόγων αυξήθηκε στις 249 μονάδες βάσης, αμέσως μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να αυξήσει το κόστος του χρήματος.

Επιπλέον, ένα πλαίσιο αυξανόμενων επιτοκίων «τιμωρεί» την Ιταλία, η οποία όπως σημειώνεται είναι μια από τις πιο χρεωμένες χώρες στον κόσμο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε από τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, να εξετάσει μια αύξηση στο 25% από 10% των δασμών για τα κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Πεκίνο έχει ήδη υποσχεθεί περαιτέρω αντίποινα από την πλευρά του.


Εν τω μεταξύ, η βρετανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% σε 0,75%.

Χθες το βράδυ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τα επιτόκια της τάξης του 1,75% -2%.

Οι αναλυτές ωστόσο συνιστούν να ληφθεί υπόψη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να αναθεωρήσει προς τα πάνω το κόστος δανεισμού δύο φορές, αντί για ένα, εντός του τρέχοντος έτους, δεδομένου ότι, όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο, Τζερόμ Πάουελ, η αμερικανική οικονομική δραστηριότητα αναπτύσσεται με ισχυρό ρυθμό και η ανεργία είναι χαμηλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ