Μετά θάνατον εμφάνιση του Steve Jobs σε δικαστήριο προς υπεράσπιση της Apple

Μετά θάνατον εμφάνιση του Steve Jobs σε δικαστήριο προς υπεράσπιση της Apple Facebook Twitter
0

Μια μετα θάνατον εμφάνιση σε δικαστήριο της Καλιφόρνια πρόκειται να κάνει ο Steve Jobs, προς υπεράσπιση της εταιρείας που ίδρυσε και διήυθυνε, με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του σε βίντεο που γύρισε λίγο καιρό πριν το θάνατό του από καρκίνο στο πάγκρεας το 2011, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Time.

H υπόθεση αφορά σε μήνυση που κατατέθηκε εναντίον της Apple το 2006, για την χρήση μονοπωλιακών πρακτικών του iTunes, αφού τα αρχεία που κατέβαζαν οι χρήστες μέσω του συγκεκριμένου software, απέτρεπαν την αναπαραγωγή σε άλλες συσκευές mp3, εκτός του iPod.

Πρόκειται για μια υπόθεση που εκκρεμεί από το 2006, και βάσει της οποίας οι ενάγοντες, καταναλωτές και αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών, διεκδικούν μέσω των δικηγόρων τους 350 εκ. δολάρια. Ποσό που βάσει των ομοσπονδιακών νόμων μπορεί να φτάσει και το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, εάν κερδίσουν τη δίκη.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα υπεράσπισης της Apple, o Steve Jobs, σύμφωνα με το CNN, αναφέρει ότι την συγκέκριμένη πρακτική αποκλειστικής αναπαραγωγής μουσικών αρχείων από τις συσκευές της εταιρείας την επέβαλλαν τα συμβόλαια που είχε κλείσει με τις δισκογραφικές εταιρείες.

[ΠΗΓΗ]

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM