Στη φυλακή ο 26χρονος χάκερ που διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες της Τζένιφερ Λόρενς και άλλων διασημοτήτων

Στη φυλακή ο 26χρονος χάκερ που διέρρευσε γυμνές φωτογραφίες της Τζένιφερ Λόρενς και άλλων διασημοτήτων Facebook Twitter
0

Ένας χάκερ καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκισης την Τετάρτη για την εμπλοκή του στην υπόθεση διαρροής γυμνών φωτογραφιών της ηθοποιού Τζένιφερ Λόρενς και άλλων διασημοτήτων.

Ο Τζορτζ Γκαροφάνο, 26 ετών, κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τους λογαριασμούς Apple iCloud 240 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων σταρ του Χόλιγουντ καθώς και κοινών χρηστών του Διαδικτύου, επιτρέποντας τη διάδοση των γυμνών φωτογραφιών και των ιδιωτικών τους πληροφοριών μέσω του διαδικτύου.

Ήταν ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που κατηγορήθηκαν για το πολύκροτο σκάνδαλο του 2014, όταν δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο ιδιωτικές φωτογραφίες των Τζένιφερ Λόρενς, Κίρστεν Ντανστ και Κέιτ Άπτον.

Η Λόρενς είχε δηλώσει τότε  ότι η παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής ήταν ισοδύναμη με ένα σεξουαλικό έγκλημα και ζήτησε αυστηρότερους νόμους.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής σε ένα περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Κονέκτικατ αποφάσισε τη φυλάκιση του 26χρονου ο οποίος είχε παραδεχθεί την ενοχή του τον Απρίλιο.

Ο Γκαροφάνο ζήτησε επιείκεια και αιτήθηκε να μην μείνει περισσότερο από πέντε μήνες στη φυλακή και να περάσει άλλους πέντε μήνες σε κατ οίκον περιορισμό.

Ο Γκαροφάνο δήλωσε ότι έχει ήδη υποστεί σοβαρές συνέπειες και έχει μετανιώσει για την πράξη του καθώς ξεκίνησε το χακάρισμα όταν ήταν στο κολέγιο.

«Τώρα στέκεται ενώπιον του δικαστηρίου έχοντας ωριμάσει, δέχεται την ευθύνη για τις ενέργειές του και δεν είχε πρόβλημα με το νόμο από τότε», έγραψε ο δικηγόρος του. «Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι θα εμφανίσει ξανά αυτή ή οποιαδήποτε άλλη εγκληματική συμπεριφορά στο μέλλον».

«Εισέβαλε στην ιδιωτική τους ζωή και έκλεψε τα προσωπικά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών. Δεν το έκανε μόνο μία φορά, αλλά 240 φορές κατά τη διάρκεια των 18 μηνών. Επίσης δεν κρατούσε για τον εαυτό του τις φωτογραφίες που έκλεψε, αλλά τις διένειμε και σε άλλα άτομα. Μπορεί επίσης να τις έχει πουλήσει σε άλλους», είπε ο δικαστής.

Οι άλλοι τρεις χάκερ έχουν ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση από οκτώ έως 19 μήνες.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / H vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι ερευνητές εξέτασαν 48 εργασίες που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 2000-2023 και ανέλυσαν δεδομένα σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ φυτικής διατροφής, καρδιαγγειακής υγείας και κινδύνου καρκίνου
NEWSROOM
Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Τech & Science / Επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα «δείχνουν» τον καρκίνο πρωτεΐνες του αίματος – Νέα μελέτη

Μελέτη επιστημόνων υποδεικνύει 618 πρωτεΐνες που συνδέονται με 19 τύπους καρκίνου και θα μπορούσαν να οδηγούν σε διάγνωση περισσότερα από επτά χρόνια πριν τα συμπτώματα
NEWSROOM
Φάρμακα για απώλεια βάρους θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Τech & Science / Φάρμακα για την απώλεια βάρους μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 20%, διαπιστώνει μελέτη

Συμμετέχοντες στη μελέτη, οι οποίοι έπαιρναν σεμαγλουτίδη είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού ή θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
NEWSROOM