Επανήλθαν στο ίντερνετ οι οδηγίες για εκτύπωση 3D πλαστικών όπλων- Αυτή τη φορά έναντι πληρωμής

Επανήλθαν στο ίντερνετ οι οδηγίες για εκτύπωση 3D πλαστικών όπλων- Αυτή τη φορά έναντι πληρωμής Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρείας Defense Distributed, ο οποίος αναγκάστηκε στα τέλη Ιουλίου από ομοσπονδιακό δικαστή να αποσύρει από το Διαδίκτυο τη δωρεάν διανομή οδηγιών για την εκτύπωση 3D πλαστικών όπλων, τα επανέφερε στο ίντερνετ αυτή τη φορά όμως ζητώντας από τους επίδοξους αγοραστές να πληρώσουν.

Ο Κόντι Ουίλσον δήλωσε χθες Τρίτη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι πλέον διαθέτει τα σχέδια για την εκτύπωση 3D πλαστικών όπλων προς πώληση σε πελάτες που ζουν σε συγκεκριμένες πολιτείες.

Η προτεινόμενη τιμή είναι 10 δολάρια, αλλά οι αγοραστές μπορούν να επιλέγουν πόσο θα πληρώνουν.

Αρχικά οι οδηγίες για την εκτύπωση πλαστικών όπλων είχαν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο το 2013. Όμως ο ιστότοπος αναγκάστηκε πολύ γρήγορα να τα αποσύρει καθώς υπήρχε φόβος ότι θα πέσουν στα χέρια τρομοκρατών ή εγκληματιών οι οποίοι θα καταφέρουν να κατασκευάσουν «όπλα φαντάσματα».

Έπειτα από μια μακρά δικαστική διαμάχη τον Ιούλιο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφάσισε ότι τα σχέδια αυτά δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια και άρα μπορούν να διατίθενται στο Διαδίκτυο.

Χιλιάδες χρήστες τα κατέβασαν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση 19 πολιτειών, οι οποίες προσέφυγαν στο δικαστήριο εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε να τα απαγορεύσει προσωρινά κι έτσι τα σχέδια αποσύρθηκαν από το Διαδίκτυο.Τώρα είναι διαθέσιμα μόνο στις πολιτείες που δεν τα έχουν απαγορεύσει.

Παράλληλα οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν δικά τους σχέδια προς πώληση στην πλατφόρμα της Defense Distributed, γεγονός που τους δίνει έκπτωση 50%. Ήδη η εταιρεία έχει λάβει 400 παραγγελίες, σύμφωνα με τον Ουίλσον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Τech & Science / ΗΠΑ: Έξι στους δέκα ενήλικες θα έχουν κάποιο είδος καρδιαγγειακής νόσου τα επόμενα 30 χρόνια, λέει μελέτη

Την τελευταία δεκαετία παρατηρήθηκε αύξηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας
NEWSROOM
Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM