Τι αλλαγές θα φέρει το νέο Android P

Τι αλλαγές θα φέρει το νέο Android P Facebook Twitter
0

Μπορεί ένα λειτουργικό σύστημα να νοιάζεται για εσάς; Το Android P ίσως και να μπορεί. Η Google φανέρωσε τις νέες λεπτομέρειες σχετικά με την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί το φθινόπωρο. Και περισσότερο από ποτέ, πρόκειται για μια ενημερωμένη έκδοση Android με ένα σύνολο νέων χρήσιμων λειτουργιών.

Παρόλο που η Google, όπως ανακοίνωσε στο χθεσινό συνέδριο Google Ι/Ο πρόκειται να φέρει πολλές χρήσιμες ενημερώσεις, οι οποίες αποσκοπούν στο πώς να αποκτούν οι χρήστες τις ψηφιακές πληροφορίες που θέλουν και να ενεργούν ταχύτερα, η πραγματική ουσία των νέων ενημερώσεων παρουσιάστηκε στο τέλος της παρουσίασης: το αβάπτιστο μέχρι στιγμής, Android P, φιλοδοξεί να καταστήσει το smartphone ακόμη πιο έξυπνο, να μαθαίνει και να προσαρμόζεται στον κάθε χρήστη.

Πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά έχουν σχεδιαστεί για να μάθουν στους χρήστες πώς να καταπολεμούν τον εθισμό των συσκευών ώστε να προωθούν την «ψηφιακή ευημερία» καθώς και την «ουσιαστική» δέσμευση με τη συσκευή.

Αν αυτό ακούγεται οικείο, έχετε δίκιο. Το Facebook κάνει παρόμοιες κινήσεις, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες του μετά την πρόσφατη κριτική που επικρατεί στις εταιρείες τεχνολογίας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν αρκεί απλά να δημιουργηθεί μια δημοφιλής υπηρεσία - θα πρέπει επίσης να συμβάλουν στη διασφάλιση ότι αυτές οι τεχνολογίες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία θετικών αποτελεσμάτων.

Έτσι, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ενημερώσεις στο Android P θα είναι ένας νέος πίνακας εργαλείων χρήστη που θα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες ασχολούνται με τις εφαρμογές και πόσο χρόνο σπαταλούν μαζί τους. Η Google λέει ότι συνεργάζεται με τους προγραμματιστές για να καταλάβει τι σημαίνει «ουσιαστική αφοσίωση» για κάθε εφαρμογή, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν μια πραγματική καθοδήγηση σχετικά με το χρόνο που επενδύουν στο κινητό τους.

Για παράδειγμα, η εταιρεία ανέφερε τη συνεργασία της με την DeepMind η οποία θα αναπτύξει τη λειτουργία «Adaptive Battery», που θα δίνει προτεραιότητα στην κατανάλωση της μπαταρίας μόνο για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί περισσότερο ο κάθε χρήστης, κλείνοντας ταυτόχρονα όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές που τρέχουν στο background. Αντίστοιχα, θα εκμεταλλευτούν την τεχνολογία μηχανικής μάθησης που θα εφαρμοστεί στη λειτουργία «Adaptive Brightness», η οποία μαθαίνει πως να προσαρμόζει την φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με το περιβάλλον.

Τα App Actions είναι μια νέα λειτουργία που εισάγει η Google και συνδυάζει πολλαπλές εφαρμογές και προηγούμενες δράσεις για να προτείνει νέες εργασίες μέσα από τη βιβλιοθήκη των εφαρμογών σας. Όταν λοιπόν, κάποιος συνδέει τα ακουστικά του στο κινητό, το Android P θα εμφανίζει το playlist από το Spotify που είχε αφήσει στη μέση για να συνεχίσει την ακρόαση. Τα App Actions θα εμφανίζονται στο Launcher, το Google Play Store, το Google Search και τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant.

Η Google θέλει να μοιραστεί την μαγεία της μηχανικής μάθησης με τους developers των εφαρμογών, έτσι ώστε να εμπλουτιστούν όλες οι εφαρμογές τρίτων με πιο έξυπνες λειτουργίες που θα εκτελούνται στη συσκευή και όχι σε κάποιον cloud server. Γι' αυτό διαθέτει το ML Kit μέσω του Firebase, το οποίο προσφέρει ένα σετ από APIs για αναγνώριση κειμένου, αναγνώριση προσώπου και κατηγοριοποίηση εικόνων που θα μπορούν να διασταυρωθούν μέσα σε νέες εφαρμογές.

Επίσης η Google υπόσχεται ένα πιο απλό και εύχρηστο περιβάλλον χρήσης. Η εμφάνιση, οι κινήσεις και οι νέες χειρονομίες θα απλοποιήσουν την πλοήγηση από την κεντρική οθόνη και ειδικά σε οθόνες χωρίς home button, θα διευκολύνουν τη χρήση με το ένα χέρι.

Η Google επιμένει ότι θέλει την τεχνολογία να βοηθά τη ζωή μας, να μην μας αποσπά την προσοχή. Έτσι, προσθέτει νέες δυνατότητες απευθείας στο Android για να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε μια καλή ισορροπία με τη χρήση της τεχνολογίας. Ένας νέος πίνακας, το Android Dashboard, θα δείχνει πώς ξοδεύετε χρόνο στη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που ξοδεύετε σε εφαρμογές, πόσες φορές έχετε ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας και πόσες ειδοποιήσεις έχετε λάβει στη διάρκεια της ημέρας. Το App Timer θα σάς επιτρέπει να ορίζετε χρονικά όρια για τις εφαρμογές, θα σας ειδοποιεί όταν φτάνετε κοντά στο όριο σας και θα σας υπενθυμίζει ότι έχετε παίξει πολύ με το Instagram.

Το νέο Do Not Disturbmode θα χαμηλώνει τόσο τις κλήσεις όσο και τις ειδοποιήσεις, αλλά και όλες τις οπτικές ενοχλήσεις που ξαφνικά εμφανίζονται στην οθόνη. Επίσης, όταν αφήνετε το κινητό με την οθόνη γυρισμένη προς την επιφάνεια, τότε θα ενεργοποιείται αυτόματα. Τέλος, η λειτουργία Wind Down θα ενεργοποιεί το Night Light όταν σκοτεινιάζει, θα βάζει την συσκευή σε Do Not Disturb mode και θα μετατρέπει την οθόνη σε ασπρόμαυρη την ώρα που έχετε δηλώσει ότι βρίσκεστε στο κρεβάτι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Google, η beta έκδοση του Android P, θα είναι διαθέσιμη σε 11 συσκευές, αφού δεν περιορίζεται αυτή τη φορά μόνο στις Pixel συσκευές της: OnePlus 6, Essential PH-1, Xiaomi Mi Mix 2S, Sony Xperia XZ2, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro και Vivo X21.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM