To Netflix λανσάρει τις δικές του «Ιστορίες»

To Netflix λανσάρει τις δικές του «Ιστορίες» Facebook Twitter
0

Το Netflix παρουσιάζει από σήμερα ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζει «Previews», το οποίο είναι ουσιαστικά μια άλλη εκδοχή των Stories του Snapchat και του Instagram και παρουσιάζει μικρές προεπισκοπήσεις σειρών και των ταινιών.

Το Netflix ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2018 στα οποία φαίνεται ότι το δίκτυο πρόσθεσε τους τελευταίους μήνες 7.4 συνδρομητές, αγγίζοντας ένα σύνολο 125 εκατομμυρίων παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός πως η υπηρεσία ποντάρει όλο και περισσότερο σε original περιεχόμενο, ενώ ταυτόχρονα έχει αρχίσει να προσφέρει όλο και περισσότερο νέο (ή έξτρα) περιεχόμενο σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.

Σήμερα η εταιρεία ενημέρωσε την εφαρμογή της για κινητά τηλέφωνα με ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζει «Previews», είναι σχεδιασμένο ακριβώς όπως οι γνωστές «Ιστορίες» του Snapchat και του Instagram και ουσιαστικά παρουσιάζει βίντεο 30 δευτερολέπτων, μικρά και συμπαγή τρέιλερ των νέων της σειρών και ταινιών. Τα βίντεο είναι κάθετα, οπότε δεν χρειάζεται να γυρίσετε το κινητό για να τα παρακολουθήσετε.

To Netflix λανσάρει τις δικές του «Ιστορίες» Facebook Twitter

Οι προεπισκοπήσεις βρίσκονται στο επάνω μέρος της οθόνης όταν ανοίγει η εφαρμογή και εμφανίζονται ως κύκλοι που πατάτε για να ξεκινήσετε την προεπισκόπηση.

Το ίδιο το Netflix περιγράφει αυτά τα μικρά τρέιλερ ως «slideshows» και μπορείτε να τα προσθέσετε στη λίστα αγαπημένων σας ή να τα δείτε αμέσως.

Για να προσπεράσετε κάποιο, απλά πατήστε ή χτυπήστε την οθόνη για να μεταβείτε στο επόμενο, ακριβώς όπως κάνετε στο Instagram (ακόμη και η διάταξη των Previews, που δείχνει ότι μετά το τέλος της μπάρας υπάρχουν και άλλα βίντεο, θυμίζει τη γνωστή τάση των Stories).

To Netflix λανσάρει τις δικές του «Ιστορίες» Facebook Twitter

Το νέο χαρακτηριστικό είναι ήδη διαθέσιμο στις ΗΠΑ και έχει ξεκινήσει να φαίνεται και στην Ευρώπη. Το Netflix παρουσίασε πρώτη φορά τις προεπισκοπήσεις βίντεο στο τηλεοπτικό μενού της πέρυσι και σχετικά με τις προεπισκοπήσεις στην εφαρμογή των κινητών τονίζει ότι θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη.

Τα Previews είναι διαθέσιμα στο iOS οικοσύστημα, ενώ η υποστήριξη για το Android είναι στα «προσεχώς».

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM