Δοκιμάζοντας το πιο σκληρό τυρί του κόσμου

0

Ο Dinesh Gale είναι ένας κτηνοτρόφος από το χωριό Tipling του Νεπάλ, όπου και παράγει το chhurpi, γνωστό και ως το πιο σκληρό τυρί του κόσμου. 

Το γάλα για την παραγωγή του συγκεκριμένου τυριού προέρχεται από το ζώο chauri, που είναι μια διασταύρωση αγελάδας με γιακ (δασύτριχο βοοειδές ζώο). Η μυρωδιά του chhurpi θυμίζει άλλα καπνιστά τυριά, ενώ η γεύση του είναι αρκετά γλυκιά. Βέβαια, για να το φάει κανείς χρειάζεται να το μασήσει σαν τσίχλα λόγω της σκληρότητάς του. 

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ως ένα από τα πιο σκληρά και παλαιότερα τυριά του κόσμου, καθώς οι κάτοικοι των Ιμαλαΐων το παράγουν εδώ και πολλούς αιώνες. 

 

Lifo Picks
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άννα Μποκιγιάν: «Αν δεν ανήκεις πουθενά, ανήκεις στον εαυτό σου»

Lifo Picks / Άννα Μποκιγιάν: «Αν δεν ανήκεις πουθενά, ανήκεις στον εαυτό σου»

Για την Μποκιγιάν, η τέχνη παραμένει μια ζωτική δύναμη. Το σχέδιο, λέει, «έχει τη δύναμη να μου δίνει θετική ενέργεια», μια πρακτική που τη στηρίζει καθώς συνεχίζει να εξετάζει την ανθρώπινη κατάσταση μέσα από το πρίσμα της Ιστορίας, της εκτόπισης και της προσωπικής μυθολογίας.
THE LIFO TEAM