Αθώος ο Σταύρος Ψυχάρης και τα στελέχη της Alpha Bank για την υπόθεση των δανείων

Αθώος ο Σταύρος Ψυχάρης και τα στελέχη της Alpha Bank για την υπόθεση των δανείων Facebook Twitter
0

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην εκδότης Σταύρος Ψυχάρης και τα δέκα στελέχη της Alpha Bank, που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σχετικά με τη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς τις κατάλληλες εγγυήσεις.

Μετά από πολύμηνη διαδικασία για την υπόθεση που αφορούσε δάνεια που χορήγησε η τράπεζα, ύψους 44,7 εκατομμύρια ευρώ, το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο, στο σκεπτικό της απόφασής του που ανακοίνωσε, έκρινε ότι στην υπόθεση των επίμαχων πιστώσεων δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας εκ μέρους των τραπεζικών στελεχών και πως η χορήγηση των δανείων ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Το δικαστήριο επισημαίνει, επίσης, στο σκεπτικό του ότι σημαντικό μέρος της οφειλής προς την τράπεζα έχει καλυφθεί και ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη. Έτσι, κατά τους εφέτες, καθίσταται αβέβαιη η κατά τη δικογραφία ζημιά της τράπεζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Ελλάδα / Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Τι αναμένεται να υποστηρίξουν στις απολογίες τους οι 22χρονοι σήμερα

Οι δυο τους αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός της διπλής δολοφονίας, του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και του επιστάτη του στη Φοινικούντα
LIFO NEWSROOM
Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Ελλάδα / Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα αποκτά νέα διάσταση μετά τις σημερινές καταθέσεις. Αντιφάσεις, συγγενικές σχέσεις, οικονομικά κίνητρα και η σκιά μιας κληρονομιάς συνθέτουν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια των τελευταίων ετών στη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM