Ερντογάν: Με τον Τσίπρα συμφωνήσαμε να εξετάσουμε το θέμα των στρατιωτικών με «καλές προθέσεις»

Ερντογάν: Με τον Τσίπρα συμφωνήσαμε να εξετάσουμε το θέμα των στρατιωτικών με «καλές προθέσεις» Facebook Twitter
EPA
2

Αποκαλύψεις για τα όσα συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εξετάσουν «με καλές προθέσεις» το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά και των 8 Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης, ο Ερντογάν έκανε λόγο για «παραβίαση συνόρων» και όχι για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή. 

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και το ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στη χώρα μας.

«Ο Τσίπρας γνωρίζει πόσο αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη κατά των Γκιουλενιστών. Του μίλησα για το θέμα της έκδοσης των 8 που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα και εκείνος επισήμανε την υπόθεση των 2 που παραβίασαν τα σύνορα. Συμφωνήσαμε να προσπαθήσουμε με καλή πρόθεση για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα αυτά», είπε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Στο τραπέζι σύμφωνα με τον Ερντογάν τέθηκε και το θέμα της αποκατάστασης του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα. 

«Συζητήσαμε το θέμα της Δυτικής Θράκης και του υπενθύμισα το θέμα του μουφτή. Ελπίζω πως ο μουφτής (στο μέλλον) θα εκλέγεται. Δεν μου απάντησε αρνητικά. Μου είπε ότι «θα αλλάξουμε το σύστημα, θα καταργήσουμε το διορισμό του μουφτή. Οπότε ας περιμένουμε το "πράσινο φως" για το θέμα. Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις προοπτικές των διμερών στρατιωτικών σχέσεων, το Κυπριακό και την παρουσία Τούρκων επενδυτών στην Ελλάδα. 

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Του έστειλαν εξώδικο οι επιχειρηματίες του νυχτερινού κέντρου που εργαζόταν την προηγούμενη σεζόν

Τον καλούν να αποκαταστήσει δημόσια την τιμή και τη φήμη τους, αποσύροντας κάθε δυσφημιστική αναφορά και επιστρέφοντας τα χρήματα όπως υποστηρίζουν τους οφείλει
THE LIFO TEAM
Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Ελλάδα / Μαρουσάκης: Κατάρρευση του αντικυκλώνα για φέτος - Δύο καιρικές φάσεις έως την Πρωτοχρονιά

Από αύριο ξεκινάει η «παρέλαση» διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος - Οδεύουμε με έντονα άστατες καιρικές συνθήκες προς τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια