Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Κυψέλη αποφάσισε να ξεκινήσει το 2026 αλλιώς

Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Κυψέλη αποφάσισε να ξεκινήσει το 2026 αλλιώς Facebook Twitter
0

«Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσουν πραγματικά εδώ; Κάθε χρόνο μιλάμε για το τι πέρασε και τι έρχεται. Σπάνια για το πού βρισκόμαστε τώρα.

Λίγες μέρες μετά την αλλαγή του χρόνου, όταν οι ευχές έχουν ήδη ειπωθεί και η καθημερινότητα επανέρχεται, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Κυψέλη επιλέγει να σταθεί, κυριολεκτικά και μεταφορικά, στο παρόν.

Με το μήνυμα «Between what was and what will be, there is now», η A&M Architects παρουσιάζει τη φετινή της ετήσια καμπάνια, αποφεύγοντας τις προβλέψεις και τις λίστες στόχων. Αντί γι’ αυτά, εστιάζει σε κάτι πιο άυλο αλλά εξαιρετικά επίκαιρο: την παρουσία.

Το κεντρικό στοιχείο της καμπάνιας είναι ένα σύντομο φιλμ, γυρισμένο μπροστά από τη βιτρίνα του γραφείου της στην οδό Ι. Δροσοπούλου. Η κάμερα παραμένει σταθερή, ενώ η πόλη περνά μπροστά της αδιάκοπα. Περαστικοί που βιάζονται, βλέμματα που δεν σταματούν, ενώ παράλληλα λέξεις σχηματίζονται σταδιακά στο τζάμι. Το μήνυμα δεν εμφανίζεται αμέσως, χτίζεται. Μέχρι τη στιγμή που κάποιος σταματά, αντικρίζοντας τον εαυτό του στον καθρέπτη της βιτρίνας και τη φράση «THERE IS NOW».

Η βιτρίνα μετατρέπεται έτσι σε ένα σημείο παύσης μέσα στη ροή της πόλης. Όχι ως εντυπωσιακή εγκατάσταση, αλλά ως μια διακριτική υπενθύμιση: ότι το παρόν δεν είναι το ενδιάμεσο μεταξύ δύο καταστάσεων, αλλά ο μόνος τόπος όπου πραγματικά συμβαίνει η ζωή.

Παράλληλα, το μήνυμα της Α&Μ Architects έχει επεκταθεί και ψηφιακά, μέσα από μια επταήμερη δράση στο Instagram του γραφείου που προσκαλεί το κοινό να επιστρέψει, έστω για λίγο, στο τώρα, μέσα στην εργάσιμη μέρα, στον δρόμο, στο γραφείο.

Σε μια εποχή διαρκούς υπερσύνδεσης και συνεχούς βιασύνης, η καμπάνια δεν προτείνει λύσεις. Προτείνει μια στάση. Να υπάρχουμε στη στιγμή. Να παρατηρούμε. Να είμαστε εδώ.

Γιατί, ανάμεσα σε ό,τι ήταν και ό,τι θα έρθει, υπάρχει μόνο ένα σημείο όπου μπορούμε να σταθούμε.

Το τώρα.

TEAM CREDITS

Filming & Production: A&M Architects, Tarta Studio, Jump Motion, Christos Bratsos

Cast: A&M People & Friends

Storefront Signage: Opticom

Good Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 ONE&ONLY AESTHESIS OPEN CAREER DAYS 2026

Good Living / Open Career Days 2026: Γίνε μέλος της ομάδας του One&Only Aesthesis

Την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, τα Career Days 2026, ανοίγουν τις πόρτες του resort σε υποψήφιους που θέλουν να ανακαλύψουν τη σημασία του να συμβάλλεις στη δημιουργία μιας σύγχρονης κληρονομιάς φιλοξενίας.
THE LIFO TEAM
ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση

Good Living / ΔΕΗ myEnergy HeatPump: Ολοκληρωμένες λύσεις για οικονομική και βιώσιμη θέρμανση

Το ΔΕΗ myEnergy HeatPump αποτελεί ολοκληρωμένη λύση για την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας Novair, που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες των νοικοκυριών, προσφέροντας σταθερότητα, άνεση και ενεργειακή αυτονομία όλο τον χρόνο.
THE LIFO TEAM