Στην Ελλάδα ξέρουμε από ζυμώσεις. Το κρασί, το τυρί, τα αποστάγματα, όλα αυτά είναι προϊόντα μιας ιδιαίτερης διαδικασίας που θέλει υπομονή, τέχνη και μαεστρία. Η ζύμωση είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην παγκόσμια μαγειρική και στo Garum τιμάται δεόντως, αφού εδώ υπάρχει in house εργαστήρι στο οποίο η λεγόμενη fermentation γίνεται βάση μιας σειράς γεύσεων όπου η ελληνική παράδοση συναντά την ασιατική γαστρονομία. 

 

Ο σεφ Χρήστος Γλωσσίδης δημιουργεί ένα fusion menu και δουλεύει εξαρχής όλες τις παρασκευές με τη συνεργασία της συζύγου του, Θέμιδας Στυλιανουδάκη, που είναι τεχνολόγος τροφίμων. Όπως λένε, «φέρνουμε σπόρους από την Ιαπωνία και όλα τα υπόλοιπα τα κάνουμε εμείς». Με έναν συνδυασμό επιστήμης και τέχνης, το Garum δημιουργεί μια νέα πρόταση εμπνευσμένη από τα ταξίδια του Χρήστου σε Κορέα, Λάος, Ταϊλάνδη, καταφέρνοντας να ενώσει διαφορετικές κουλτούρες στα πιάτα του. 

 

Στεγασμένο σε ένα νεοκλασικό στην περιοχή του Μετς, το νέο εστιατόριο της Αθήνας αποτελεί εμπειρία γευσιγνωσίας και ειδικά για τις γιορτές ετοιμάζει δυο μενού degustation που από μόνα τους είναι μια πολυπολιτισμική γιορτή.
Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς μάς περιμένει μια κάρτα με 9 και 10 πιάτα αντίστοιχα, που διαδέχονται το ένα το άλλο σαν τις στάσεις σε ένα μοναδικό γευστικό road trip. Ανάμεσα στις προτάσεις θα βρούμε Κόκκινη γαρίδα με μανταρίνι και σάκε, Καλαμάρι αυγολέμονο με thom kha και χαβιάρι Oscietra, Dim sum μανιταριού με μαύρες τρομπέτες, Πάπια με κολοκύθα, Στρείδι με πόνζου ροδιού, Κίμτσι παντζαριού με σμέουρα και Μοσχαρίσιο μάγουλο με κουνουπίδι, μίσο, βανίλια Μαδαγασκάρης. Στο φινάλε έρχεται ένα Yuzu με λευκή σοκολάτα, kombucha και μαρέγκα amazake και μια σοκολάτα με καφέ, παντζάρι και καραμέλα για να απογειώσει την εμπειρία.
Μια εμπειρία που αποδεικνύει πως όταν ξέρεις να διαχειριστείς την πρώτη ύλη, δεν υπάρχουν γευστικά σύνορα και πως μπορείς να δημιουργείς νέες γευστικές αναμνήσεις που δεν ξεχνιούνται. 

 

Κέλσου 10, Μετς 210 9236798 

Social: garumathens

Οδηγός Γεύσης