ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η τοπική ανάπτυξη, η ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων στις σύγχρονες πόλεις, η καινοτομία, η ψηφιακή διακυβέρνηση και ο ρόλος των Δημοτικών Αναπτυξιακών Οργανισμών στις προκλήσεις του σήμερα, απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη και θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του Συνεδρίου που διοργανώνει η Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε) στις 4 και 5 Οκτωβρίου, στο Σεράφειο, υλοποιώντας το όραμα της Δημοτική Αρχής του Χάρη Δούκα για μια προσιτή κοινωνική κατοικία, την ενίσχυση του πρασίνου στον αστικό ιστό, τη βιώσιμη διαχείριση των αστικών ροών (καθαριότητα και ανακύκλωση), την καινοτομία και την ενεργειακή δημοκρατία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ, Λάζαρος Καραούλης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση αναφέρθηκε διεξοδικά στις νέες προκλήσεις του σήμερα, στον ρόλο της εταιρίας και των Δημοτικών Αναπτυξιακών Οργανισμών μπροστά στις μελλοντικές προοπτικές.
«Η ΔΑΕΜ έχει ηγετική θέση στην καρδιά της πρωτεύουσας και στην υλοποίηση του οράματος του Δημάρχου Αθηναίου Χάρη Δούκα. Γι αυτό, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε στο Συνέδριό μας Διευθύνοντες Συμβούλους μεγάλων εταιρειών της εγχώριας αγοράς, Δημάρχους, αιρετούς, καθηγητές Πανεπιστημίων και στελέχη ευρωπαϊκών Δημοτικών Αναπτυξιακών Οργανισμών, ώστε να δούμε επιτυχημένα παραδείγματα και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ισπανία, την Αυστρία καθώς και σε άλλες χώρες».
Στο διήμερο Συνέδριο της ΔΑΕΜ θα παραστούν εκπρόσωποι πολυεθνικών κολοσσών όπως η Google, η Μicrosoft και η Cisco θα μιλήσουν για τις εξελίξεις στην τεχνολογία αιχμής (τα Big Data και τη βασική αρχιτεκτονική τους, την αξία και τις πιθανές περιπτώσεις χρήσης) ανταλλάσσοντας γνώσεις και προτάσεις σχετικά με την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.
Ο επικεφαλής της ΔΑΕΜ τόνισε τις επιδόσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη συνεισφορά της κεντρικής κυβέρνησης.
«Η κεντρική εξουσία είναι αλληλένδετη με την Αυτοδιοίκηση. Αν δεν δοθεί κάποιο πρόγραμμα, αν δεν πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις και δεν χρηματοδοτηθούν σχετικά προγράμματα, οι Δήμοι δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, με δεδομένη την έλλειψη πόρων» είπε χαρακτηριστικά.