ADVERTORIAL
Όταν η γεύση γίνεται οδηγός στην καθημερινότητά σου, όταν τα υλικά, οι τεχνικές και οι συνδυασμοί ξυπνούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου, τότε ξέρεις ακριβώς ποιος είναι ο επαγγελματικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσεις.
Και σε αυτόν τον δρόμο η LE MONDE αποτελεί εδώ και χρόνια την επιλογή που σε καλωσορίζει στο μέλλον σου. Είτε σε μαγνητίζει η δημιουργία πιάτων που αφηγούνται ιστορίες είτε η μαγεία ενός γλυκού που μιλάει στις αισθήσεις, εδώ ζεις μια εμπειρία εκπαίδευσης που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις ως chef ή pastry chef.
Με ένα υπερσύγχρονο campus 6.100 τ.μ. στο Μοσχάτο, δίπλα στο μετρό, η σχολή προσφέρει εγκαταστάσεις που θυμίζουν διεθνή πρότυπα. Εξειδικευμένα εργαστήρια, εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας και προγράμματα σπουδών προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς κάνουν τους σπουδαστές να νιώθουν από την πρώτη μέρα σαν επαγγελματίες.
Το πρόγραμμα Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας εκπαιδεύει τους μελλοντικούς δημιουργούς της κουζίνας, ισορροπώντας σε ποσοστό 50-50 τη θεωρία και την πρακτική από το πρώτο κιόλας εξάμηνο. Έτσι, οι φοιτητές μαθαίνουν να συνδυάζουν γνώσεις management με τεχνική αρτιότητα, αποκτώντας δεξιότητες που τους καθιστούν ικανούς να σταθούν σε οποιοδήποτε εστιατόριο ή ξενοδοχείο, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Αντίστοιχα, το πρόγραμμα Pastry Chef – Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας ανοίγει τον δρόμο σε έναν κόσμο γεμάτο με τα μυστικά της παγκόσμιας σκηνής, κλασικές τεχνικές και αξίες της κορυφαίας γαλλικής patisserie. Από την παραδοσιακή αρτοποιία μέχρι τις πιο avant-garde δημιουργίες, οι σπουδαστές αποκτούν τις γνώσεις που απαιτούνται για να σταθούν επάξια σε έναν από τους πιο απαιτητικούς κλάδους της γαστρονομίας.
Η LE MONDE δεν επενδύει μόνο στις εγκαταστάσεις αλλά και στους ανθρώπους της: καταξιωμένοι chefs και pastry chefs δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους όχι μόνο ως δάσκαλοι αλλά και ως μέντορες, ενώ σεμινάρια με διεθνείς καλεσμένους εμπλουτίζουν συνεχώς την εμπειρία εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το ΑΣΕΠ – κάτι που δίνει στους αποφοίτους σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Η LE MONDE ξέρει ακριβώς τι είναι αυτό που χρειάζονται οι απόφοιτοί της και φροντίζει για τη μετάβαση από το θρανίο στην επαγγελματική κουζίνα μέσα από το γραφείο σταδιοδρομίας της σχολής: οι σπουδαστές εξασφαλίζουν πρακτική άσκηση και άμεση πρόσβαση σε θέσεις εργασίας, ενώ οι συνεργασίες με κορυφαία ιδρύματα στο εξωτερικό ανοίγουν δρόμους για να συνεχίσεις τις σπουδές σου στη Γαλλία, την Ελβετία και τη Βρετανία.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από τους πιο γνωστούς Έλληνες chefs και pastry chefs ξεκίνησαν από εδώ. Η LE MONDE έχει χτίσει μια παράδοση που εμπνέει, δημιουργεί την επόμενη γενιά της γαστρονομίας και εξελίσσεται συνεχώς μαζί με τους σπουδαστές της.